A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ВИЗНАЧИТИ ПРІОРИТЕТИ

Дата: 23.03.2017 14:47
Кількість переглядів: 1157

У вівторок Коломийщину з робочим візитом відвідав голова обласної ради Олександр Сич та його перший заступник Василь Гладій. Мета візиту – ознайомлення з ефективністю використання коштів обласного бюджету. Посадовців цікавило насамперед раціональне використання фінансових ресурсів, які реалізовані на проектах, що стали переможцями обласного конкурсу проектів програм органів місцевого самоврядування. У супроводі перших осіб району Любомира Глушкова, Романа Дячука, Нестора Печенюка, обласних депутатів Михайла Вітенка, Дмитра Лащука гості побували у Шепарівцях, Великій Кам’янці, П’ядиках, Корничі, Матеївцях.

 

Обласні керманичі побачили, як функціонує нещодавно відкритий Шепарівцівський ДНЗ «Лісовичок», дали схвальну оцінку ремонту дороги П’ядики – В. Кам’янка, відвідали П’ядицьку та Корницьку ЗОШ, реконструйований стадіон у Матеївцях. Левову частку об’їзду влада присвятила медустановам Коломиї: ЦРЛ, дитячій лікарні, поліклініці. Підвищена увага до медицини не випадкова – Коломия у перспективі стане центром госпітального округу. Гості оглянули відремонтовані палати в урології, ознайомилися з ходом ремонтних робіт у лор-відділенні. Головний лікар ЦРЛ Ірина Садов’як презентувала поетапний план реконструкції приймального відділення. Завершилась робоча поїздка у залі засідань РДА за участю районних депутатів, голів сільських і селищних рад, голів об’єднаних територіальних громад. Підсумовуючи візит, обидва очільники обласного парламенту відзначили ініціативність та ефективну роботу депутатів від Коломийщини в обласній раді. Василь Гладій відмітив добре налагоджену співпрацю у системі сільська/селищна рада – районна рада – обласна рада. Олександр Сич закликав консолідувати зусилля, визначитися з пріоритетами розвитку територіальних громад.
– На Коломийщині чимало проблем, як і в кожному районі. Тішить око, що об’єкти, які співфінансувалися з обласного бюджету, мають досить привабливий вигляд. Важливо, щоб влада на місцях визначила пріоритети. Мене непокоїть стан доріг. Будемо аналізувати власні програми, щоб більше коштів спрямовувати на дороги. Під час поїздок районами мене також турбують роздуті штати в ОТГ. Це при тому, що кваліфікованих фахівців у селі знайти проблематично, – зазначив Олександр Максимович.
Про актуальні проблеми та раціональне використання коштів на місцях говорив і голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук:
– Нам потрібно вирішувати проблему зі стихійними сміттєзвалищами, берегоукріпленням, є питання щодо побудови ветсанзаводу, в аварійному стані Корницький міст. І ще одна наша проблема – ми не вміємо раціонально використовувати кошти. Хіба є необхідність утримувати у дитсадку чотирьох кочегарів і двох сторожів? Також, для того щоб громада була економічно спроможною, підприємці мають справно сплачувати податки…
Насамкінець Роман Дячук та Любомир Глушков подякували керівникам обласної ради за візит, за розуміння проблем та сприяння у їх вирішенні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь