A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

9 листопада – Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва Василь Волошенюк, методист з питань культури-директор школи мистецтв Матеївецької ОТГ

Дата: 13.11.2017 16:48
Кількість переглядів: 961

9 листопада – Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва Василь Волошенюк, методист з питань культури-директор школи мистецтв Матеївецької ОТГ: У нашій громаді питанням культури, збереження народних традицій і їх примноженню надається особлива увага. Маємо десять клубів і стільки ж бібліотек, кожний заклад активно розвивається.


Переваги від об’єднання у окрему громаду відчули одразу. З вересня у нас почала діяти школа мистецтв, про яку діти і їхні батьки мріяли роками. У нас дуже багато талановитих діточок, але чомусь так склалося, що раніше їм були доступні тільки мистецькі заклади у місті – від Коломиї до Заболотова ніколи не було жодного мистецького закладу. Хто не мав можливості возити дитину до Коломиї – втрачав можливості для її мистецького розвитку. Тож тепер у центральному офісі, який знаходиться у Народному домі Матеївців, і трьох філіях нашої школи мистецтв, які розміщені наразі в школах Замулинців, Пилипів і Дебеславців, діють три відділення: хореографічне, образотворче і музичне. Діти опановують гру на фортепіано, акордеоні, трубі, сопілці, валторні, займаються вокалом, сольфеджіо. Це дуже велика справа. Крім цього, з липня у громаді почав свою творчу діяльність духовий оркестр «Водограй» під керівництвом Миколи Василевича. Ніколи на цих теренах не було нічого подібного. Звісно, заслуга у цьому нашого голови Петра Книшука, який сам любить музику і власним прикладом заохочує всіх краян до активної громадської позиції. Завдяки його клопотанням громада має свою сучасну сцену. Провели три фестивалі «Пісенний водограй»: у Залуччі, Семаківцях, Дебеславцях. У вересні відзначили 80-ліття клубу в Перерові. Цей справжній осередок культури очолює Любов Козланюк. Намагаємось організувати свято у кожному селі, щоб люди мали можливість відпочити і насолодитись виступами аматорів. Духовий оркестр активно гастролює і по селах Коломийщини, брали участь у Снятинському фестивалі «Покутське яблуко». У нас багато різних творчих колективів, у галузі культури громади трудяться прекрасні фахівці, закохані в свою справу. Завдяки їм живе українська пісня, лунають народні мелодії, народжуються нові свята, які вбирають кращі традиції народу. Адже наша земля багата талантами і весь цей творчий потенціал втілюють у життя саме працівники культури та аматори народного мистецтва. Напередодні свята хочу подякувати за їхню самовіддану творчу працю, яка вражає яскравим колоритом, різносторонністю репертуару, невичерпною енергією. Натхнення нам, колеги!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь