A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ЩЕДРІ ДАРИ ПОЛЯ

Дата: 25.09.2017 17:05
Кількість переглядів: 900

Овочівництво – чи не найцікавіша галузь сільського господарства. Наразі у розпалі збір овочевих культур. Про цьогорічний врожай та про ціни на продукти борщового набору журналістам «Вільного голосу» розповіла голова ФГ «Прометей», депутат обласної ради Орися Книшук. Зокрема, вона зазначила, що здорожчання овочів пов’язане із збільшенням ціни на пальне, посадковий матеріал. Підвищення зарплат робочим теж вплинуло на вартість овочів, крім того, весняні заморозкичастково знизили урожайність.


А ще слід враховувати зберігання і сортування… Та попри все пані Орися каже, що відпускна ціна у них на овочі є досить помірною. Інша річ, що оптовики, реалізовуючи продукцію на ринку, накручують ціну нерідко й удвічі.
За словами Орисі Володимирівни, урожай цьогоріч видався непоганий. Особливо порадувала картопля. Другий хліб,як кажуть у народі, тут вирощують не один рік, має господарство якісний різновид сортів бульби. Особливо щедро зародив сорт «Королева Анна». Цей сорт голландської селекції, але добре прижився до наших грунтів та призвичаївся до кліматичних умов. Урожайність становить 40 тонн з гектара. Поруч з «Королевою Анною» густими рядами щедро вистелені «Белла Роза», «Алла». А от перець господарство вирощує вперше. І вже є певні успіхи. На сонці гордо красуються високоврожайні сорти «Білозірка» і «Геркулес». Далі – величезна червона плантація томатів. На площі активно працюють люди. Треба встигнути до заморозків зібрати червонощоких. Завзято наповнює ящики томатами балинцівська ланка. Пані Орися каже, що вже зібрали близько 80 тонн помідорів. По сусідству збирають золотисту цибулю. Окрім робочих зі Снятинщини (овочівництво ФГ «Прометей» знаходиться у Турці-Борщівській Снятинського району), сумлінно збирають щедрі дари поля ланки з Перерова і Ценяви. 
– Я щиро вдячна людям, які працюють на полі й у складах. Вони вкладають у працю душу і серце. Починаючи від обробітку грунту, посіву, захисту овочів від шкідників, хвороб та бур’янів, проведено велетенський обсяг робіт. Весь сільськогосподарський процес проходив під прискіпливим наглядом агронома Михайла Томащука. Спасибі йому та всім невтомним працьовитим рукам, – наголосила Орися Володимирівна. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь