A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ГРОМАДА ЧЕМПІОНІВ

Дата: 30.05.2017 19:55
Кількість переглядів: 1202

У місті Малагу (Іспанія) на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед спортсменів з 23 країн світу Прикарпаття та Коломийщину представляли Ігор Оробець, Віктор Голіней та заслужений майстер спорту, депутат обласної ради Інна Оробець. Усі наші пауерліфтери отримали найвищі нагороди.
Віктор Голіней привіз додому чотири золоті нагороди, йому не було рівних у ваговій категорії до 120 кілограмів. Віктор встановив два рекорди України серед юнаків. Ігор Оробець виступав у категорії +120 кілограмів, завоював чотири золоті медалі, вже втретє здобув титул чемпіона Європи. 

 

З комплектом нагород повернулася додому і заслужений майстер спорту, тренер вищої категорії Інна Оробець. У ваговій категорії понад 84 кілограми здобула у сумі срібну медаль, в окремих вправах - нагороди різного ґатунку, а в тязі стала чемпіонкою Європи. Попереду у пауерліфтерки участь у чемпіонаті світу, Ігор Оробець вже за місяць відвідає чемпіонат світу з класичного пауерліфтингу в Мінську, а Віктор Голіней восени змагатиметься за кубок України у Запоріжжі. 
Починаю матеріал про четверту сесію ради Матеївецької ОТГ з повідомлення про здобутки спортсменів Коломийщини недарма. Громаді пощастило, адже тричі чемпіон Європи – мешканець Залуччя («Вільний голос» розповідав про успіхи Віктора на чемпіонаті світу торік у №35 за 8 вересня). Власне, чергова сесія місцевої ради була особливо урочистою: вшановували юного спортсмена, який прославив не тільки рідне село, але й Україну на весь світ. З цієї нагоди увесь актив громади сфотографувався з чемпіоном і його родиною на пам’ять. Зустріч зі спортсменом була теплою і зворушливою. У залі засідань голова ОТГ Петро Книшук від імені всієї громади подякував батькам Віктора за виховання такого дужого і здібного сина, висловив сподівання, що й молодші діти, Дмитро й Іванка, незабаром потішать спортивними рекордами, адже теж займаються пауерліфтингом у талановитого тренера СК «Локомотив» Василя Грицка. Трикратному чемпіонові Європи вручили подяку і солідну премію – десять тисяч гривень, відзначили й рідних. 
 Після оплесків і віншувань перейшли до розгляду питань порядку денного сесії. Про виконання бюджету громади за перший квартал доповідала головний бухгалтер Надія Зубенко, акцентуючи на перевищенні доходів над видатками у сумі 1 192 582,76 гривень. Слово мали й співдоповідачі. Головний лікар первинної медико-санітарної допомоги Богдан Джалапин повідомив, що медицина у громаді представлена двома амбулаторіями, сімома фельдшерсько-акушерськими пунктами, на обслуговуванні – 6.744 мешканці. Серед проблем: складна ситуація із зарплатою техпрацівникам, а також відсутність стоматологів (двох, які знаходились у штаті центральної районної лікарні, довелося скоротити). Попри те, що громада скеровує медичну субвенцію на ЦРЛ, утримувати стоматолога має власним коштом. У зв’язку з цим голова громади дав протокольне доручення повідомити керівництво ЦРЛ про намір скоротити медичну субвенцію якраз на ту суму, яка необхідна для утримання стоматолога – якщо питання не вирішиться інакше.
Представник освітянської галузі у громаді Мирослав Николайчук порушив тему початкових шкіл у громаді, яких тут найбільше в районі – шість. Кількість учнів – від 15 до 20, і зрозуміло, що утримувати педагогічний і технічний персонал непросто. Попри те, що на момент створення громади 30-35 відсотків техперсоналу було скорочено, проблема залишається, адже їхнє утримання – на бюджеті громади. Досвід показує, що маленькі заклади освіти краще закрити, організувавши доїзд школярів до більшої школи. Звісно, батьки таку перспективу сприймають негативно, усім хочеться, аби дитина ходила до школи в рідному селі. Можна багато полемізувати щодо якості навчального процесу в класі, де навчаються 3-5 учнів.. Але позиція голови ОТГ чітка: поки є бодай один учень, школи закривати ніхто не буде. Проте, варто оптимізувати усі витрати, щоб зберегти початкові заклади освіти. Сесія проголосувала за рішення про оптимізацію бюджетних установ у громаді, прийняла звернення до Міністерства охорони здоров’я, обласної ради і облдержадміністрації щодо вирішення питання збільшення обсягу медичної субвенції з держбюджету на утримання закладів охорони здоров’я. Схоже звернення до Міністерства освіти і науки, облради й ОДА щодо вирішення питання збільшення коштів додаткової дотації для фінансування заробітної плати технічному персоналу та видатків на енергоносії закладів освіти прийняли одноголосно. 
 Депутати прийняли рішення по уточненню бюджету громади, проголосували за виділення коштів на проміжні вибори депутата сільської ради (11 червня ц.р.) внесли зміни у попередні рішення сесії. Підтримку в народних обранців знайшло звернення до керівництва області й обласного управління водних ресурсів з приводу недопущення аварійної ситуації і втрати сполучення між населеними пунктами ОТГ, які розташовані на правому й лівому берегах Пруту. Для цього необхідно збудувати міст через річку на автодорозі обласного значення Корнич-Завалля, а також виконати роботи з берегоукріплення і руслорегулювання Пруту. 
Опісля сесія розглянула і прийняла відповідні рішення щодо 17 різних земельних питань, більшість з яких стосувалась розробки проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Якщо люди обробляють землю, планують будуватися, розширювати свою господарку – це означає, що громада живе, дихає на повні груди і має добру перспективу. 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь