A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

РІВНЯННЯ НА КРАЩИХ

Дата: 16.12.2017 17:07
Кількість переглядів: 1101

У рамках реформи децентралізації в Україні наразі утворено 665 об'єднаних громад. Лідери – Дніпропетровська (56 ОТГ) та Житомирська області (45 ОТГ). На Прикарпатті станом на початок грудня за новим територіально-адміністративним устроєм розвиваються 23 громади. Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування визначив Матеївецьку ОТГ однією з найуспішніших. Менш як за рік тут реалізовано понад три десятки інфраструктурних проектів. Тому Центр і започаткував низку екскурсійно-ознайомчих поїздок у Матеївці, щоб переймати досвід становлення та успішного розвитку об'єднаної громади. «Вільний голос» уже писав про візит харків'ян на Коломийщину.


На минулому тижні сільські та селищні голови, секретарі сільрад нашого району разом зі своїми долинськими колегами мали змогу на власні очі побачити, як змінилося життя після об'єднання у селах Матеївецької ОТГ. Ознайомча поїздка співпала з Днем місцевого самоврядування. Представників первинної ланки влади з професійним святом привітали очільник Матеївецької ОТГ Петро Книшук, директор Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, радник голови ОДА Валерій Крецул. Далі гості побували на об'єктах соціально-культурного, духовного призначення. Зокрема, у Матеївцях відвідали новобудову церкви Архистратига Михаїла. Настоятель храму о. Андрій Кузьмин розповів, що будівництво, яке розпочали п'ять років тому, ведеться зусиллями громади за рахунок пожертв. Другим об'єктом відвідин був реконструйований стадіон, де виступає чемпіон району з футболу – ФК «Прометей». Як уже неодноразово наголошував Петро Книшук, пріоритетом його роботи та депутатського корпусу є запрутські села, тож делегація вирушила саме туди. Гості мали змогу побачити, як після об'єднання отримала нове обличчя Тростянська ЗОШ. Тут перекрито покрівлю, поміняно вікна, облаштовано внутрішні туалети. У Залуччі тривають будівельні роботи по розширенню корпусу місцевого НВК. Зокрема, ще у цьому році планують здати в експлуатацію їдальню та спортзал. У Дебеславцях гості побували у відремонтованій адмінбудівлі старостинського округу та в місцевій ЗОШ. Директор навчального закладу Мирослав Николайчук та староста Михайло Чобанюк розповіли, чим живе їхній округ. Зокрема, Мирослав Николайчук зазначив, що завдяки активній позиції голови громади та підтримці мешканців Дебеславців розпочато добудову школи, відкрито спортмайданчик зі штучним покриттям. 
Підсумком дня відкритих дверей стала концертна програма у Матеївецькому БК. Окрім вже звичних виступів духового оркестру «Водограй», солістів ансамблю Мар'яни Рутковської, Василя Волошенюка, Петра Книшука, ансамблів «Струни серця», «Гармонія», бурхливих овацій удостоїлась переможниця районного конкурсу «Пісенний дивограй» Яна Мельничук із Семаківців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь