A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Новини

Дата: від до Скинути

Матеївецька ТГ: вдало реалізовані проєкти

Матеївецька ТГ: вдало реалізовані проєкти

     Голова обласної ради Олександр Сич спільно зі своїм першим заступником Василем Гладієм та заступником Миколою Палійчуком і членами ради обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування з робочим візитом побували у Матеївецькій громаді. В рамках програми робочої поїздки керівники та депутати обласної ради ознайомилися з проектами, реалізованими в рамках обласних Конкурсів.

10:10 09.08.2021

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

   Торгівля людьми у сучасному світі є одним із найбрутальніших масових порушень прав і свобод людини. Суспільна загроза торгівлі людьми, як надзвичайно небезпечного злочину, полягає в посяганні на невід’ємні права людини – право на повагу, на свободу та особисту недоторканність, свободу пересування і вільний вибір місця проживання, а інколи і право на життя.  

11:25 03.08.2021

В країні розпочато 5 етап вакцинації від КОВІД-19. За даними ВООЗ  незабаром очікується третя хвиля пандемії

В країні розпочато 5 етап вакцинації від КОВІД-19. За даними ВООЗ незабаром очікується третя хвиля пандемії

      На даний час єдиним засобом боротьби з КОВІД-19 є імунізація. Вакцинація не гарантує 100% захисту від цієї підступної хвороби. Разом з тим уберегтися від її наслідків, зокрема смерті можна завдяки щепленням. В медичних установах району на пунктах щеплень наявні  запаси вакцин світових виробників. В Коломиї, біля ратуші (вул Лермонтова) першим в області запрацював центр щеплень. З приводу місця, часу імунізації потрібно звернутись до свого сімейного лікаря чи в будь-яку медичну установу.

08:19 27.07.2021

Разом за життя

Разом за життя

   15 липня 2021 року у смт. Заболотові відбувся благодійний фестиваль «Разом за життя», що організовувався на підтримку дітей хворих на рак. У даному фестивалі взяли участь аматорські колективи нашої громади – народний аматорський духовий оркестр «Водограй» Будинку культури с. Матеївці (керівник Тарас Танасійчук) та хоровий колектив клубу с. Дебеславці (керівник Федір Волошенюк).

10:36 19.07.2021

Є ще один майданчик

Є ще один майданчик

  12 липня 2021 року у Семаківцях Матеївецької територіальної громади відбулося свято. Свято всіх хто любить спорт, хто займається спортом, хто вболіває на спортивних змаганнях, всіх, хто  не  уявляє своє життя без нього. А ще це свято – як справжній день народження! Адже було урочисто відкрито спортивний майданчик з штучним покриттям. Благословив всіх присутніх та освятив спортивний майданчик отець Василь – настоятель Церкви святого Василія Великого. Депутат обласної ради Богдан Книшук привітав краян, подарував місцевій футбольній команді м’ячі. Голова Матеївецької ТГ Любомир Веселовський, очільник старостинського округу сіл Семаківці, Замулинці, Кринички Іван Назарійчук бажали всім гарних стартів і нових перемог. Аматори клубу створили святковий настрій художніми виступами. Опісля у футбольному поєдинку зустрілися команди м. Коломиї, с. Матеївців, с. Семаківців.

09:31 14.07.2021

Переможці - Троїця і Матеївці

Переможці - Троїця і Матеївці

      Світлої пам’яті Петро Книшук дуже любив спорт, особливо футбол. Будучи майже два десятки років очільником районної федерації футболу, він допомагав командам, стимулював до участі в змаганнях. За власні кошти купляв спортивну екіпіровку, м’ячі, намагався залучити до футболу якомога більше людей. Тому й не дивно, що серед численних заходів, під час яких можна було згадати, пом’янути, і помолитися за вічний упокій у Царстві небесному Петра Васильовича, були й спортивні турніри. Зокрема, 11 липня відбувся фінальний етап першого турніру з міні-футболу пам’яті Петра Книшука. Переможцем змагань стала команда села Троїця. Троїцькі футзалісти перемогли у чвертьфіналі суперників з Борщева, у півфіналі були сильнішими за представників Заболотова, а у фіналі з рахунком 1:0 здолали команду Матеївців. Третє призове місце виборола команда села Семаківці. Організатор турніру, депутат обласної ради Богдан Книшук і голова районного «Колосу» Микола Триф’як вручили переможцям кубок, призерам - медалі. Також суддівська колегія визначила сильніших у номінаціях: кращий гравець – Василь Жупанський (Матеївці), воротар – Микола Гушул (Троїця), бомбардир – Віктор Лудчак – 11 м’ячів (Іллінці).

09:27 14.07.2021

Не для себе - для людей

Не для себе - для людей

      Петро Васильович був вірним сином карпатського краю, вихованим у любові до свого народу, рідної мови і пісні, яку він дуже любив. Всі свята у його господарстві, а потім і в громаді завжди нагадували великі гала-концерти. Він завжди прагнув робити все найкраще: і господарювати, і дбати про людей, і співати. Саме йому і був присвячений вечір пам’яті «Недоспівана пісня Петра Книшука», який відбувся у Будинку культури с. Матеївці. 

09:20 14.07.2021

Слід на землі

Слід на землі

      -    Тяжко, коли людина, яка дарувала всім найкращі спомини, сама стає спомином, - зазначила під час відкриття фотовиставки із життєпису Петра Книшука його дружина Орися Книшук, натхненниця й ініціаторка проєкту. – На цих світлинах – тільки частинка зафіксованого спадку Петра Васильовича. Спадку, який він залишив усім нам, і друзям, і колегам, і партнерам, у вигляді своїх добрих справ. Він завжди наголошував: важливо, який слід залишаєш на землі. Тому дуже любив людей, свою рідну землю, громаду, намагався внести якісні зміни у всі сфери  життя краян. Особливо у освіту, культуру, спорт, які вважав пріоритетними. Якщо плануєш справу на рік – сій пшеницю, якщо на десять років – сади дерева, якщо на майбутнє – виховуй дітей, - любив казати Петро Васильович. І наполегливо працював, задіював усіх, аби діти у громаді мали всі можливості для успішного розвитку своїх здібностей. Світлини, які ми відібрали для фотовиставки - своєрідний літопис життя і діяльності Петра Книшука. Усі моменти на фото невіддільно пов’язані із рідною громадою, господарством, яке він зробив одним із найуспішніших у краї, селом, яке він так любив. Тут можна простежити весь його життєвий шлях: ось батьки, «два сонця гарячих», яких особливо шанував, тут вже сини, яким передав свої вітрила, дорогі онуки, вся родина, друзі, колеги, виступи на сесіях, гостини поважних людей, радість різних перемог, відкриття спортмайданчиків, сільських свят, незабутні зустрічі, перші покоси, і вінець його доброчинності – будівництво храму… На цих фото багато хто себе також знайде, пригадає цікаві події, відновить у пам’яті незабутні моменти співпраці з Петром Васильовичем. Гадаю, у своєму новому небесному домі він радіє, що залишив по собі такі гарні спомини…   Чудовим доповненням до виставки стали мелодії, виконані на цимбалах - улюбленому інструменті Петра Книшука. Ними супроводжував мистецьке дійство Олег Гриньків, студент консерваторії Косице (Словенія). Щира вдячність талановитому музиканту і побажання нових творчих вершин.

09:15 14.07.2021

Недоспівана пісня Петра Книшука

Недоспівана пісня Петра Книшука

Я жив селом, людьми та Україною Я ніс свій хрест крізь терни і дощі - Все залишаю вам, а сам до Бога линую я На сповідь, для спасіння для душі…

09:10 14.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь