A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ЛУНАЛИ СУРМИ ГІР

Дата: 10.07.2017 09:12
Кількість переглядів: 1222

Вже так заведено у нас з давніх-давен, що фізична і розумова праця часто переплітається з піснею, музикою. Музичний супровід та патріотичні пісні надихають на добрі справи, піднімають настрій, допомагають успішніше втілювати у життя нові задуми і починання. А ще - сприяють всебічному розвитку у колективі, громаді...

 

Саме так аргументував голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук ініційоване ним створення духового оркестру. Саме з ініціативи Петра Васильовича у громаді створено духовий оркестр «Водограй». Очолив віртуозів-духовиків Микола Василевич (свого часу виконання ним на трембіті Гімну України занесено до Книги рекордів Карпатського краю). Незважаючи на те, що оркестру з дня заснування тільки трохи більше двох місяців, музиканти вже встигли побувати на представницьких гастролях. На День молоді міський голова Долини Володимир Гаразд запросив «Водограй» узяти участь у ІІ Міжнародному фестивалі духових оркестрів «Сурми гір». Делегацію, до якої, окрім музик, увійшли представники апарату Матеївецької ОТГ та журналісти «Вільного голосу», гостинно зустріли на долинській землі. Наш гід, начальник відділу містобудування Долинської міськради Тетяна Данилів організувала цікаву екскурсію містом, розповіла про визначних особистостей, архітектурні пам'ятки та музеї Долини.

Розпочалося колоритне дійство марш-парадом учасників. Центральною вулицею гордо крокували місцеві духові оркестри та гості фестивалю. Урочисте відкриття відбулося на головній сцені Долини - у міському парку. Тут, серед мальовничих краєвидів, дзеркальним водним плесом площею майже 25 га розкинулось красиве озеро. На початку з вітальним словом до присутніх звернувся голова міста Володимир Гаразд. Долинський муніципальний естрадно-духовий оркестр виконав Державний Гімн України, а у спільному виконанні усіх учасників фестивалю пролунав Гімн Європи. Далі було неперевершене музично-вокально-хореографічне дійство, яке тривало понад чотири години. Духовий оркестр Долинської ДМШ ім. М. Антоновича, Тернопільський муніципальний духовий оркестр "Оркестра воля", духовий колектив «Львівські фанфари», музична капела «Швендт» з Австії зачарували численну публіку своїми виступами. Ну і, звичайно, «Водограй» Матеївецької ОТГ. Галина Варцаб'юк у притаманній їй артистичній манері запрошує колектив на сцену. Протягом концертних номерів нашим художнім аматорам як мінімум не менше аплодували, ніж тернополянам, у складі яких були народні та заслужені артисти України. Щоправда, один заслужений, але. аграрій України був і у складі матеївчан. Це - голова громади, депутат обласної ради Петро Книшук, який виконав пісні «Рости, черемшино» та «Рідний край». Також шквал овацій від вдячної долинської публіки викликали виступи наших .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь