A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

НАВЧАЛИ СТАРОСТ

Дата: 03.06.2017 09:51
Кількість переглядів: 1176

У Матеївцях для старост об’єднаних територіальних громад області провели навчальний тренінг на тему «Роль старости в системі органів місцевого самоврядування». Директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк озвучив мету навчального семінару: надати старостам ОТГ ґрунтовні роз’яснення та розуміння своїх повноважень у рамках внесення змін до Закону України про статус старости в об’єднаних територіальних громадах. Слово мав господар заходу, голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук.

 

Він коротко поінформував присутніх про діяльність очолюваної ним громади, озвучив головні пріоритети своєї роботи та депутатського корпусу. За словами Петра Васильовича, єдиний шлях змінити на краще життя у селі – об’єднання у територіальні громади. А громада успішно розвиватиметься, якщо підприємці справно сплачуватимуть податки та буде застосовуватися ефективна економія бюджетних коштів. Петро Книшук побажав старостам плідної дискусії та практичної реалізації набутих знань.
Тренінг провели юрисконсульт ІФ ЦРМС Михайло Івашків спільно з представником з юридичних питань РВ АМУ Марією Баран. Зокрема, Михайло Івашків пояснив, що нині старости можуть вирішувати будь-які питання, які хвилюють мешканців старостинського округу. Зокрема, це стосується надання адміністративних послуг, розвитку населених пунктів, проведення благоустрою, покращення якості освітніх послуг та медичного забезпечення. Раніше такі питання лежали у площині діяльності представницького органу – сільської ради.
Під час тренінгу старости мали змогу задавати питання фахівцям, обмінюватись досвідом управлінської роботи. Усі відзначили плідність та конструктивність тренінгу, а також висловили зацікавленість у продовженні тематичних навчальних семінарів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь