A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ТІ, ХТО ЗАСІВАЄ НИВУ ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 17.11.2017 11:28
Кількість переглядів: 982

Листопад традиційно приносить свято тим, хтогосподарює на полях і фермах, хто доглядає сади, приносить у кожн уоселю хліб і до хліба, хто зміцню єдобробут України. З давніх-давен Україна славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. В усі часи хліборобська праця була визначальною складовою розвитк удержави, запорукою ї їстабільності. Отож напередодні професійного свята працівників сільського господарства «Вільний голос» побував на ланах, токах і фермах, познайомився з непростими буднями аграріїв і охоче розповідає про все читачам.
ФГ «Прометей», Перерів.


- Коли ми входили у 2017 рік, були деякі тривоги, - згадує голова фермерського господарства, депутат обласної ради Орися Книшук. – Для аграріїв зняли пільги з податку на додану вартість, попередньо підняли в сорок разів фіксований сільськогосподарський податок, крім того, удвічі зросла мінімальна зарплата. Навантаження на підприємство зросло в рази. Тому той кожен третій аграрний долар у економіці України дається нелегко. Але з Божою допомогою рік видався добрим. Ми вперше почали відправляти свою продукцію на експорт – озимий ячмінь, ріпак. Хоча ще нема прямих контрактів з іноземними фірмами, поки що працюємо через посередників, але це вже великий крок вперед.
Цьогоріч погода сприяла усім аграріям. Ми наразі вже дозбируємо кукурудзу, тож до професійного свята справимося з усіма роботами на полях. Позитивом цього року є й те, що до нас прийшли молоді кадри, які тут обживаються, одружуються, народжують дітей – а це означає добре майбутнє і для них, і для господарства. Багато уваги ми приділяли й потребам об’єднаної територіальної громади: допомагали з прибиранням території, ремонтом доріг, будівельними роботами в школі та багато іншого. Не додає оптимізму ситуація з мораторієм на продаж землі сільськогосподарського призначення, який мали зняти уже в цьому році. Також у Верховній раді активно лобіювались питання змін до земельного законодавства, договору емфітевзису, проти якого виступала наша обласна рада, я ініціювала звернення до Верховної ради. На щастя, нашим законотворцям вистачило політичної волі продовжити мораторій. Неодноразово порушувалось на засіданнях обласної ради й питання рейдерського захоплення земель, внаслідок чого створено спеціальну комісію при облдержадміністрації. Питань по землі завжди було і залишається багато, адже це найбільша цінність. Попри все, земля потребує постійної праці. Наше господарство багатогалузеве, намагаємось щороку вдосконалювати усі напрямки: вирощування кормів, худоби, переробку м’яса, торгівлю. Вийшли на торгові мережі, супермаркети, куди постачаємо свою якісну, екологічно чисту продукцію. Люди задоволені, адже споживають овочі й фрукти, м’ясопродукцію, вирощені тут, на землі, де вони живуть. Це все було би неможливим без тих, хто щодня, у будь яку погоду, до сходу сонця оре, сіє, прополює, підживлює, доглядає, доїть, годує, переробляє, постачає… Тому щиро вітаю з професійним святом усіх працівників сільського господарства, дякую людям, які віддано трудяться на землі, творять добробут краю і України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь