A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

КВІТУЄ ПЕРЕРИВ

Дата: 25.07.2018 08:33
Кількість переглядів: 1212

Перерив відсвяткував свій ювілей – 575-річчя з дня першої писемної згадки. Вперше назва села Перерив згадується 1 липня 1443 року в книгах галицького суду. За легендою, колись на березі Пруту було поселення, яке після великої повені річка «перервала» на дві частини. Так утворився на лівому березі Перерив, а на правому – Тростянка. Тож день народження Перерова став особливим святом, яке об’єднало всіх, хто любить своє село, тих людей, чиєю працею воно створювалось. Це було свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись або нещодавно, щоб залишитися у Перерові - селі з особливим колоритом, людьми, традиціями і славною козацькою історією. 


 За давньою народною традицією на свято завітали гості: парох Перерівської греко-католицької церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Роман; голова Матеївецької сільської ради ОТГ, заслужений працівник сільського господарства України, депутат обласної ради Петро  Книшук; війт гміни Гурово-Ілавецьке Бартошицького повіту  Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща Божена Ольшевська-Світай; голова Коломийської районної ради шостого демократичного скликання Богдан Болюк; депутат Івано-Франківської обласної ради Василь Мельничук; заступник голови Коломийської РДА Нестор Печенюк; начальник відділу культури РДА Людмила Федор; директор ЦРБ Наталія Тарновецька; представник аеродрому м. Коломиї,  майор Олександр Верстюк; депутати районної ради Тетяна Гоян і Володимир Змага; депутати Матеївецької сільської ради ОТГ.

Свято села відбувалось у рамках традиційного фестивалю Матеївецької ОТГ «Пісенний водограй». Фестиваль відкрив народний аматорський духовий оркестр «Водограй» під керівництвом Миколи Василевича, який недавно здобув високе звання народного.

 Так, уміють у Перерові сумлінно працювати, але і вміють весело відпочивати. І цей відпочинок завжди наповнений піснею. Тож незважаючи на колючий дощ, тепло і радісно було на душі, коли перерівські родини, де зібрались представники кількох поколінь, щиро і піднесено виконали пісню про рідне село. А коломийки про новоутворену Матеївецьку громаду, які бадьоро виспівували малі і дорослі, аж розігнали хмари над святковим дійством.

Щирі вітання адресували мешканцям села поважні гості. Голова ОТГ Петро Книшук наголосив, що попереду – ще багато добрих справ для процвітання Перерова і всіх сіл громади. Гості з Польщі подарували кошик смаколиків і щирі співанки. А Богдан Болюк зауважив, що саме децентралізація зробила можливим для кожного найменшого села почуватись великим і значущим у дружній родині об’єднаної громади.

 Своє мистецтво того дня представляли як гості, так і аматори сцени Матеївецької ОТГ.  Гучні оплески дарувала публіка жіночому вокальному ансамблю «Бондлавчани» з Республіки Польща. Ансамбль народних інструментів та вокально-інструментальний ансамбль «Фіра» зі Стопчатова Яблунівської ОТГ зачарував усіх майстерністю і репертуаром.

Їм не поступались у виконавських уміннях гості із Снятинщини: народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Червона калина» БК с. Балинці та народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Дзюба» БК с. Борщів. Тішили святкову аудиторію народний аматорський хоровий колектив «Дзвони Покуття» БК с. Ценява; жіночий вокальний ансамбль НД с. Воскресинці; фольклорний ансамбль та чоловічий квартет БК с. Турка П’ядицької ОТГ; вокально-інструментальний ансамбль «Прут» Печеніжинської ОТГ, а також аматори художньої самодіяльності сіл Матеївецької ОТГ. Фестиваль тривав до вечора і закінчився молодіжною вечіркою з гуртом «Файно». Свято залишило у серцях гостей і учасників дійства незабутні враження й емоції. До нового ювілею, Перерив!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь