Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

КВІТУЄ ПЕРЕРИВ

Дата: 25.07.2018 08:33
Кількість переглядів: 1259

Перерив відсвяткував свій ювілей – 575-річчя з дня першої писемної згадки. Вперше назва села Перерив згадується 1 липня 1443 року в книгах галицького суду. За легендою, колись на березі Пруту було поселення, яке після великої повені річка «перервала» на дві частини. Так утворився на лівому березі Перерив, а на правому – Тростянка. Тож день народження Перерова став особливим святом, яке об’єднало всіх, хто любить своє село, тих людей, чиєю працею воно створювалось. Це було свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись або нещодавно, щоб залишитися у Перерові - селі з особливим колоритом, людьми, традиціями і славною козацькою історією. 


 За давньою народною традицією на свято завітали гості: парох Перерівської греко-католицької церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Роман; голова Матеївецької сільської ради ОТГ, заслужений працівник сільського господарства України, депутат обласної ради Петро  Книшук; війт гміни Гурово-Ілавецьке Бартошицького повіту  Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща Божена Ольшевська-Світай; голова Коломийської районної ради шостого демократичного скликання Богдан Болюк; депутат Івано-Франківської обласної ради Василь Мельничук; заступник голови Коломийської РДА Нестор Печенюк; начальник відділу культури РДА Людмила Федор; директор ЦРБ Наталія Тарновецька; представник аеродрому м. Коломиї,  майор Олександр Верстюк; депутати районної ради Тетяна Гоян і Володимир Змага; депутати Матеївецької сільської ради ОТГ.

Свято села відбувалось у рамках традиційного фестивалю Матеївецької ОТГ «Пісенний водограй». Фестиваль відкрив народний аматорський духовий оркестр «Водограй» під керівництвом Миколи Василевича, який недавно здобув високе звання народного.

 Так, уміють у Перерові сумлінно працювати, але і вміють весело відпочивати. І цей відпочинок завжди наповнений піснею. Тож незважаючи на колючий дощ, тепло і радісно було на душі, коли перерівські родини, де зібрались представники кількох поколінь, щиро і піднесено виконали пісню про рідне село. А коломийки про новоутворену Матеївецьку громаду, які бадьоро виспівували малі і дорослі, аж розігнали хмари над святковим дійством.

Щирі вітання адресували мешканцям села поважні гості. Голова ОТГ Петро Книшук наголосив, що попереду – ще багато добрих справ для процвітання Перерова і всіх сіл громади. Гості з Польщі подарували кошик смаколиків і щирі співанки. А Богдан Болюк зауважив, що саме децентралізація зробила можливим для кожного найменшого села почуватись великим і значущим у дружній родині об’єднаної громади.

 Своє мистецтво того дня представляли як гості, так і аматори сцени Матеївецької ОТГ.  Гучні оплески дарувала публіка жіночому вокальному ансамблю «Бондлавчани» з Республіки Польща. Ансамбль народних інструментів та вокально-інструментальний ансамбль «Фіра» зі Стопчатова Яблунівської ОТГ зачарував усіх майстерністю і репертуаром.

Їм не поступались у виконавських уміннях гості із Снятинщини: народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Червона калина» БК с. Балинці та народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Дзюба» БК с. Борщів. Тішили святкову аудиторію народний аматорський хоровий колектив «Дзвони Покуття» БК с. Ценява; жіночий вокальний ансамбль НД с. Воскресинці; фольклорний ансамбль та чоловічий квартет БК с. Турка П’ядицької ОТГ; вокально-інструментальний ансамбль «Прут» Печеніжинської ОТГ, а також аматори художньої самодіяльності сіл Матеївецької ОТГ. Фестиваль тривав до вечора і закінчився молодіжною вечіркою з гуртом «Файно». Свято залишило у серцях гостей і учасників дійства незабутні враження й емоції. До нового ювілею, Перерив!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь