A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

СЕКРЕТИ УСПІХУ МАТЕЇВЕЦЬКОЇ ОТГ

Дата: 10.12.2018 09:15
Кількість переглядів: 829

Тим, хто ще зважує усі плюси та мінуси децентралізації і життя в об'єднаній територіальній громаді, варто побувати в Матеївецькій ОТГ, яку вже два роки очолює Петро Книшук - Заслужений працівник сільського господарства України. 


Коли було прийнято закон про добровільне об’єднання громад, я повірив у перспективи децентралізації, – зізнався Петро Васильович. – Побачив, що це дасть можливість якісно поміняти життя у наших селах. Ніколи раніше не підозрював, що зможу бути сільським головою, адже більш як сорок років займався сільським господарством. З перших днів на посаді переконався: сільське господарство і бюджет дуже схожі. У сільському господарстві думаєш про те, щоб виростити максимальний урожай при найменших затратах і продати його якнайдорожче. Так само у об’єднаній громаді: дбаєш про те, аби зібрати найбільше податків і використати їх максимально ефективно для громади. Найважче було починати. Я переконався, яку велику роль відіграє колектив, фахівці, з якими вирішуєш усі питання. Наразі у нас працює потужна команда спеціалістів: депутатський корпус, виконавчий комітет, апарат сільської ради ОТГ, старости – їм усім, а також односельцям я щиро дякую за співпрацю і допомогу у всіх справах.

  • Найкраще про спроможність громади свідчить те, що люди відчувають покращення в різних аспектах життя…
  • За час, відколи ми господарюємо самі, зроблено дуже багато. Торік втілено 55 різних проектів, цьогоріч – уже понад сорок, і це ще не кінець. В основному дбали про дороги. За рахунок інфраструктурної субвенції, за кошти Мінрегіонбуду, обласного і нашого місцевого бюджетів відремонтували 12 кілометрів доріг з твердим покриттям. У найближчій перспективі – ремонт доріг у Пилипах і Кропивищі.  Найбільшим досягненням вважаю створення у громаді Школи мистецтв. Реорганізація освітянських закладів у навчально-виховні комплекси дала можливість оптимізувати господарку. Так само провели оптимізацію медичних закладів. Тепер у нас достатньо коштів і на утримання цих закладів, і на заробітну плату, і на їх розвиток. Ми фактично у 2017 році перевиконали бюджет удвічі, 20 листопада вже виконали бюджет 2018 року, працюємо на його перевиконання, прогнозуємо десь півтора мільйона. Вважаю, це чималий успіх. Завдяки успішній діяльності Школи мистецтв, новоствореному уже народному духовому оркестру «Водограй», у нас потужно розвивається художня самодіяльність (це заслуга 12 педагогів). Ми створили Центр дозвілля, де під керівництвом п’яти керівників гуртків наші діти займаються спортом. Загалом у нашій об’єднаній громаді за два роки створено 32 робочих місця. Колектив апарату сільської ради ОТГ – компактний і мобільний, 26 фахівців разом із головою ОТГ. У нас діє комунальне підприємство, для якого придбали усе необхідне обладнання для заміни ламп освітлення, два трактори, щепорізку, пристрій для прогортання снігу, сміттєві контейнери, машину для вивезення сміття.

Загалом у кожному селі громади зроблено чимало. Працюємо над тим, щоб люди були духовно багаті: триває будівництво церкви у Матеївцях, завершується спорудження храму у Дебеславцях. Дбаємо про розвиток освітянських закладів: капітально відремонтовано школу в Матеївцях, навчально-виховний комплекс у Залучі, триває добудова школи в Дебеславцях, встановлено майданчики зі штучним покриттям у Дебеславцях і Пилипах, придбано чимало спортивного і навчального обладнання. Капітально віремонтовано старостинський округ у Дебеславцях, Семаківцях, капітальні ремонти тривають у клубах Кропивища, Тростянки, Ганнева. Ми капітально відремонтували медпункти у Кропивищі, Пилипах, Дебеславцях, працюємо над покращенням умов навчання у Замулинецькій школі. Підготували вісім проектів на розгляд Мінрегіонбуду: дорога в Кропивищі, Пилипах, капітальні ремонти Будинку культури і НВК в Замулинцях, мостовий перехід між Дебеславцями і Замулинцями, завершення робіт у школі Дебеславців, будівництво критого спортзалу в Пилипах, придбання двох шкільних автобусів для Замулинецького і Пилипівського НВК. Якраз тривають роботи з облаштування основи під майданчик зі штучним покриттям і роздягалень на стадіоні Семаківців. Чимало здійснено руслоочисних робіт, плануємо провести водопостачання в Матеївцях, добудовуємо адміністративний центр ОТГ та багато іншого.

  • Петре Васильовичу, як вдається наповнювати місцевий бюджет, адже за всіма цими роботами – чималі кошти…
  • Так, коли платники податків бачать, що сплачені ними кошти спрямовуються на ремонт дороги, якою вони щодня їдуть, на школи і садки, де виховують їхніх дітей – вони усвідомлюють свою відповідальність і роль у розбудові рідної громади. Пояснюємо, переконуємо конкретними справами. Приємно, що люди міняються, вчаться бути ґаздами не лиш у себе вдома…

На завершення хочу щиро подякувати всім, хто допомагає нашій громаді: насамперед народному депутату Юрію Тимошенку, обласній і районній владі – спільна праця з усіма гілками влади, з сусідніми громадами, дає успішний результат і добрі перспективи. Тож з нагоди свята щиро вітаю усіх представників місцевого самоврядування, адже перед нами важливе завдання – спільними зусиллями побудувати Українську державу європейського зразка. Від щирого серця, шановні колеги, прийміть запевнення у повазі і вдячності за вашу нелегку, часто невдячну, але таку потрібну суспільству діяльність, патріотизм і відданість інтересам громади. Щастя вам і здоров’я, добра і сімейного благополуччя, радості від світлої долі ваших дітей і онуків, здійснення задумів і планів задля загального гаразду!


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь