A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

КОЛЯДА ВІД "ВЕСЕЛИХ МОЛОДИЦЬ"

Дата: 17.01.2019 09:57
Кількість переглядів: 749

Здавалось, до Нового року і Різдвяних свят так далеко! Та вже вони віддзвеніли колядками та веселими забавами. Ось і Старий Новий рік завітав у наші села. Весело відсвяткували його молодь села Перерив та учасниці народного фольклорно-етнографічного колективу «Веселі молодиці» з Перерова Матеївецької ОТГ, які вже понад тридцять років дарують мистецьку насолоду краянам.


13 січня парубки ходили з Маланкою по хатах дівчат, бажали всім щасливого Нового року. А 14 січня зібралася традиційна сценічна Маланка: хлопці, дівчата, жінки. Багато з учасників уже декілька років поспіль беруть участь у цьому дійстві, але декотрі прийшли вперше. Майже місяць під керівництвом завідувачки Народного дому села Козланюк Л. Л. готувались молоді аматори до виступу, підбирали костюми, характерні для нашого краю.

І ось автобус, наданий фермерським господарством «Прометей», везе маланкарів до сільської ради, підприємців та в Коломию. Лунає давня мелодія «Нині Малані, завтра – Василі», віншують Василь і Маланка, танцюють «пани», «гуцули», «цигани»… Цьогорічна Маланка була не тільки веселим виступом з метою збору коштів. Її учасники виконали ще й благодійну місію – виступили перед пацієнтами і працівниками  комунального закладу «Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни», Коломийського і Ковалівського геріатричних притулків, а фермерське господарство «Прометей» надало ще й спонсорську допомогу – рум’яні, соковиті яблука.

Завершився виступ під ялинкою в Коломиї та в Народному домі Перерова. Учасники колективу висловлюють щиру вдячність господарям за щедрі пожертви, бажають усім дочекати Різдвяних свят у наступному році.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь