Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА ПРОВЕЛА СЕМІНАР У МАТЕЇВЦЯХ

Дата: 30.01.2019 11:13
Кількість переглядів: 704

З метою налагодження комунікації, теоретичної і практичної допомоги новоутвореним об’єднаним територіальним громадам, Держпродспоживслужба області запровадила виїзні зустрічі. Минулого тижня такий семінар відбувся у Матеївецькій об’єднаній територіальній громаді. Тема зустрічі: реалізація концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року.У залі засідань Матеївецької ОТГ зібрались депутати, керівники установ і організацій, актив громади на чолі з головою Петром Книшуком.


Петро Васильович представив гостей: начальника управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Олександра Грибика, начальника сектору реклами, контролю антитютюнового законодавства і пробірного контролю Валентину Сенчук, начальника сектору контролю за регульованими цінами Вікторію Сиромятнікову. Допомагали обласним колегам вести діалог з місцевим самоврядуванням фахівці Коломийського відділення Держспоживслужби на чолі з керівником Григорієм Тарабасою. Олександр Миколайович запропонував керівництву ОТГ обговорити проблемні питання у сфері захисту прав споживачів, безпечного харчування і продовольства, ветеринарії, фіто-санітарної безпеки, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства. Зокрема, практичної допомоги потребують працівники ЦНАПів у ОТГ, в обов’язках яких – оформлення заяв споживачів та повідомлень про небезпечну продукцію. З цією метою держава формує механізм надання електронних повідомлень щодо придбання неякісних продуктів. Крім цього, обговорили варіанти взаємодії інспекторів Держпродспоживслужби області і відповідальних осіб місцевого самоврядування у сфері реалізації державного нагляду, віднесеного до компетенції служби. Цікавим був діалог про дотримання законодавства щодо встановлення державних регульованих цін на комунальні послуги в ОТГ. Держпродспоживслужба пропонує навіть безкоштовний аудит у цій сфері, консультує і допомагає не допустити порушень. Голова ОТГ Петро Книшук поділився досвідом надання комунальних послуг у громаді. Тут створили власне комунальне підприємство «Господарник», придбали автомобіль для вивезення сміття, якраз на виконкомі затвердили тарифи на вивезення твердих побутових відходів. Працюють над проведенням водопостачання, облаштуванням каналізації. Вирішили й проблему з опаленням державних установ: перевели їх з газу на дрова. Економія відчутна, багато хто зізнається: за багато років нарешті на роботі тепло… Звісно, краще бути поінформованим – це дозволить працювати з дотриманням законодавства і уникнути наслідків перевірок, які в цьому році відновлені й проводитимуться з відеофіксацією.

Обласні гості повідомили також, що відповіді на всі питання компетенції Держпродспоживслужби можна отримати у консультаційних центрах, що створені в кожному районі у територіальних відділеннях.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь