A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ЖИВИ І ПРАЦЮЙ В УКРАЇНІ

Дата: 22.05.2019 09:57
Кількість переглядів: 664

Підходить до завершення навчальний рік. Випускники загальноосвітніх шкіл постають перед вибором: куди піти вчитися, яку професію обрати до душі. У цій ситуації молодим людям потрібна не тільки підтримка рідних, а й кваліфіковані поради і рекомендації фахівців. Державна служба зайнятості, девізом якої є гасло "Живи та працюй в Україні", продовжує активно допомагати молоді знайти своє місце у завтрашньому дорослому житті. З цієї нагоди у приміщенні Матеївецької ЗОШ І-ІІ ст. розгорнулось імпровізоване містечко професій.


Фахівці Коломийської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості за допомогою роботодавців Матеївецької ОТГ продемонстрували дітям можливості трудового життя. Захід провели у формі профорієнтаційного квесту, в якому брало участь п’ять команд Замулинецької і Матеївецької шкіл.
Звертаючись до дітвори, директор міськрайонної філії Мирослав Мацьків висловив сподівання, що даний захід допоможе юним на порозі дорослого життя зробити правильний, вдалий вибір серед різноманіття професій, стати добрими фахівцями своєї справи. Під час гри-квесту учні мандрували різноманітним світом професій. Виконуючи різні завдання, дізнавались про історію професії, її особливості, запотребованість у суспільстві. Школярі захоплено пробували себе у ролі рятівників людського життя – медсестри та лікаря, цікавились і справжніми чоловічими професіями – військового, пожежного, поліцейського. Творчі особистості допитливо юрбились біля бібліотекаря, художника, музиканта, а ті, хто хоче пов’язати своє майбутнє з сільським господарством, продемонстрували неабиякі знання, виконуючи завдання від представників фермерського господарства «Прометей». Усі старались бути найкмітливішими, найвправнішими, адже переможців очікували призи. 
У підсумку найкраще і найшвидше впоралась із усіма завданнями від роботодавців команда "Веселі айболити" (на фото). Спеціальним призом відзначила дев’ятикласника Арсена Левицького, який 27 разів віджався від підлоги, представниця Десятої гірсько-штурмової бригади Ганна Василик. Директор школи Марія Корбутяк зазначила, що проведення таких заходів допомагає школярам відчути власну відповідальність перед вибором професії, тож роботу в цьому напрямі треба продовжувати.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь