A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ЗА ДОСВІДОМ - У МАТЕЇВЕЦЬКУ ГРОМАДУ

Дата: 06.06.2019 11:02
Кількість переглядів: 658

Як показує практика, аби реалізувати на власній території щось корисне і цікаве, не обов’язково витрачати на це безліч часу, трудових ресурсів. Подекуди достатньо буває звернутись до досвіду іншої громади, яка вже втілила в життя той чи інший проект, відпрацювала складні питання і готова поділитися з іншими. Саме з цією метою делегація Паланської сільської ради у складі 16 осіб завітала в Матеївецьку ОТГ, яку очолює Петро Книшук. 


Матеївецька громада, створена в 2016 році, сьогодні є прикладом для наслідування, адже за такий короткий час досягла неймовірних успіхів. До її складу увійшло 4 сільські ради (12 населених пунктів), що самостійно забезпечують належний рівень надання послуг в різних сферах: освіта, медицина, культура, комунальне підприємство, два асфальтні заводи, фермерське господарство, ковбасний цех, пекарня, підприємство з вирощування шампіньйонів. Запорукою успішної діяльності Матеївецької громади є комплексний підхід до вирішення питань і правильно вибудовані пріоритети.

Наша зустріч почалася з огляду населених пунктів, а закінчилася розмовою з керівником громади Петром Васильовичем, який щонайменше дві години розповідав про здобутки останніх років. Тому й не дивно, що люди пишаються своїм очільником, адже він просто може прокинутись о 2 годині ночі і проїхатись селами, щоб переконатись, чи всі ліхтарі горять, чи завітати серед робочого дня в шкільну їдальню і замовити собі обід, щоб переконатись, чи дійсно якісно годують місцевих школярів. Петро Книшук це справжній господар своєї громади.

Особливо в Матеївецькій ОТГ вразило, як активно застосовуються так звані методи “народної будови”. Саме завдяки ініціативі громади вдалося звести новий корпус Дебеславцівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, незабаром у селі Матеївці буде також нова церква. Значну увагу тут приділяють культурно-духовному розвитку. Діти мають змогу відвідувати школу мистецтв, центр дозвілля. Тут є народний аматорський духовий оркестр “Водограй”, репетиції якого відбуваються в капітально відремонтованому Будинку культури.

Щиросердно дякуємо господарям за корисний досвіт, гостинність і гарно проведений час у їхньому мальовничому краї. Маємо надію на подальшу плідну співпрацю, чекаємо прикарпатських друзів у нас на Черкащині.

Ігор МИКЛАЩУК, голова асоціації ОТГ «ІКОМІС», заступник Паланського сільського голови.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь