A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Виїзна колегія управління культури Івано-Франківської ОДА у Матеївецькій ОТГ

Дата: 21.06.2019 10:02
Кількість переглядів: 742

19 червня 2019 року у нашій громаді відбулася виїзна колегія управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації.

    Начальники відділів культури районних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад, керівники закладів культури, члени колегії мали можливість оглянути матеріально-технічну базу закладів культури с. Замулинці, а саме, капітально відремонтованого Будинку культури, бібліотеки, спортивно-дозвільного центру та відвідати УГКЦ «Перенесення мощей святого Миколая», яка цього року відзначає 180-річчя.

Фото без опису Фото без опису

У с. Матеївці учасники колегії відвідали новозбудований храм «Покрови Пресвятої Богородиці», який вже завершує своє будівництво.   

   Робоче засідання розпочав начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.

Фото без опису Фото без опису

На порядку денному колегії стояло питання «Про стан діяльності закладів культури в Матеївецькій ОТГ». З короткою довідкою з мультимедійною презентацією виступила начальник відділу освіти, молоді і спорту, культури Матеївецької ОТГ Світлана Головань. Вона коротко охарактеризувала роботу галузі культури в нашій громаді, розповіла про досягнення та звернула увагу на проблемні питання в роботі закладів культури.

    Про збереження мережі закладів культури області, їх діяльність та розвиток акцентувала увагу присутніх заступник начальника управління – начальник відділу культури і мистецтв управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Мирослава Корнелюк.  

    Наступним було питання «Про розвиток культури в сучасних умовах». В рамках обговорення директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, презентував кращі практики розвитку культури в об’єднаних територіальних громадах України та виклики реформування сфери культури.

«Основне завдання закладів культури в сучасних умовах – дослідити ринок культурно-дозвільних послуг і на основі аналізу ринку запропонувати послуги, які б задовольняли потреби населення в організації дозвілля», - наголосив директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк.

  Враховуючи вже існуючі практики модернізації закладів культури, варто орієнтуватись на потреби споживача, бути потрібними. А для цього, заклади мають змінювати як форму, так і зміст, тобто, наповнення. Це можуть у модернізованому варіанті бути Будинок громади, Центр місцевої активності.

  Консультант з юридичних питань (проект «ПУЛЬС», який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Андрій Деркач, виступаючи перед учасниками колегії, зупинився на 5 аспектах, зокрема збереженні мережі, організації управління культурою в ОТГ, мультиплікаційному ефекті розвитку культури, ініціативі ООН «Громада, дружня до дітей та молоді» та національному конкурсі проектів «Малі міста – великі враження».

Андрій Деркач наголосив: «Великою проблемою у розвитку культури є недооцінка її потенціалу у розвитку громад. У разі виникнення якихось фінансових проблем, перших кого починають недофінансовувати є представники культури. Але культура – це не тільки співи й танці. Культура – це формування локальної ідентичності, це національно-патріотичне виховання, це місцевий економічний розвиток, в т. ч. туризм. Потрібно вміти брендувати та популяризувати, і культура принесе свої високі дивіденди».

  В роботі колегії взяв участь Василь Гладій – перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради.

  Завершальним акордом виїзної колегії став виступ кращих мистецьких колективів нашої громади.

Фото без опису

Народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Веселі молодиці» Народного дому с. Перерив

Фото без опису

Хоровий колектив клубу с. Дебеславці

Фото без опису

Народний аматорський духовий оркестр «Водограй» Будинку культури с. Матеївці

Фото без опису

Ансамбль народних інструментів Будинку культури с. Матеївці

Фото без опису

Хореографічний колектив «Орхідея» дитячої школи мистецтв та інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь