Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ВИЇЗНА КОЛЕГІЯ У МАТЕЇВЦЯХ

Дата: 01.07.2019 16:28
Кількість переглядів: 678

У Матеївецькій об’єднаній територіальній громаді відбулась виїзна колегія управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації. Начальники відділів культури районних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад, керівники закладів культури, члени колегії мали можливість оглянути матеріально-технічну базу закладів культури села Замулинці (капітально відремонтований Будинок культури, бібліотеку, спортивно-дозвільний центр), відвідали храм УГКЦ «Перенесення мощей святого Миколая», який цьогоріч відзначив 180-річчя. У Матеївцях учасники колегії відвідали новозбудований храм «Покрови Пресвятої Богородиці», спорудження якого вже завершується. 



Робоче засідання почав начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак. На порядку денному колегії стояло питання «Про стан діяльності закладів культури в Матеївецькій ОТГ». З короткою довідкою з мультимедійною презентацією виступила начальник відділу освіти, молоді і спорту, культури Матеївецької ОТГ Світлана Головань. Вона коротко охарактеризувала роботу галузі культури в громаді, розповіла про досягнення, звернула увагу на проблемні питання в роботі закладів культури.
Про збереження мережі закладів культури області, їх діяльність і розвиток вела мову заступник начальника управління – начальник відділу культури і мистецтв управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Мирослава Корнелюк. Наступним було питання «Про розвиток культури в сучасних умовах». У рамках обговорення директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, презентував кращі практики розвитку культури в об’єднаних територіальних громадах України і виклики реформування сфери культури.
- Основне завдання закладів культури в сучасних умовах – дослідити ринок культурно-дозвільних послуг і на основі аналізу ринку запропонувати послуги, які б задовольняли потреби населення в організації дозвілля, – наголосив директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк. Враховуючи вже існуючі практики модернізації закладів культури, варто орієнтуватись на потреби споживача, бути потрібними. А для цього заклади мають змінювати як форму, так і зміст, тобто, наповнення. У модернізованому варіанті це може бути Будинок громади, Центр місцевої активності.
Консультант з юридичних питань (проект «ПУЛЬС», який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Андрій Деркач, виступаючи перед учасниками колегії, акцентував на збереженні мережі, організації управління культурою в ОТГ, мультиплікаційному ефекті розвитку культури, ініціативі ООН «Громада, дружня до дітей та молоді» та національному конкурсі проектів «Малі міста – великі враження». Він наголосив: 
- Великою проблемою у розвитку культури є недооцінка її потенціалу у розвитку громад. У разі виникнення якихось фінансових проблем, першими, кого починають недофінансовувати, є представники культури. Але культура – це не тільки співи й танці. Культура – це формування локальної ідентичності, національно-патріотичне виховання, місцевий економічний розвиток, в тім числі туризм. Потрібно вміти брендувати, популяризувати – і культура принесе свої високі дивіденди.
У роботі колегії взяв участь перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій. Завершальним акордом виїзної колегії став виступ кращих мистецьких колективів громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь