A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ПЕРША ОПОРНА ШКОЛА НА КОЛОМИЙЩИНІ - В МАТЕЇВЕЦЬКІЙ ОТГ

Дата: 01.08.2019 11:41
Кількість переглядів: 890

Опорна школа (hub school) – новий вид закладу освіти в сільській місцевості, що включає основний заклад та філії. Опорна школа – це заклад освіти І-ІІІ ступенів, що надає повну загальну середню освіту, забезпечений кваліфікованими педагогічними кадрами, має сучасну матеріально-технічну і навчально-методичну базу, зручне розташування і забезпечує допрофільну підготовку та профільне навчання, поглиблене вивчення окремих предметів. Мінімальна наповнюваність опорного закладу учнями (вихованцями) (без врахування учнів (вихованців) філії) складає не менше 200 осіб. Опорна школа включає не менше трьох філій, сукупна кількість учнів тут має складати не менше 300. Власне, першу опорну школу на Коломийщині створено у Матеївецькій ОТГ.



- Почалось усе з конкурсу на кращий проект опорного закладу освіти, оголошеного департаментом освіти, науки і молодіжної політики ОДА, – розповідає начальник відділу освіти, молоді і спорту, культури Матеївецької ОТГ Світлана Головань. – Наша громада вирішила взяти участь у цьому конкурсі, спочатку провели такий конкурс у себе – між Замулинецьким і Матеївецьким НВК. За результатами конкурсу перемогу здобув Замулинецький навчально-виховний комплекс. Філіями визначили Матеївецьку гімназію, Семаківську і Переривську початкові школи. Серед одинадцяти шкіл-учасників перемогу в обласному конкурсі здобули п’ятеро, серед них – наш Замулинецький НВК, на базі якого й діятиме опорна школа.
Переваги опорної школи очевидні. До початку нового навчального року заклад освіти отримає новий шкільний автобус для підвезення учнів, уже є шість нових спецкабінетів: хімії, фізики, біології, географії, математики та комп’ютерний клас, усі обладнані інтерактивними дошками, комп’ютерами, програмним забезпеченням та всім необхідним. Очікують на лінгафонний кабінет. У серпні в опорній школі стане доступним 100-мегабайтний інтернет, без чого сучасну школу важко уявити. У Замулинецькому закладі освіти облаштовано також ресурсну кімнату для корекційно-розвиткових занять з необхідним обладнанням, адже тут уже навчаються двоє особливих діток, першого вересня прийде ще один особливий першачок. Матеріали для корекційних занять отримають також усі заклади освіти, де є такі дітки. І педагоги, і батьки тішаться: значно покращується матеріальна база, діти матимуть необмежений доступ до сучасної освіти. Перші результати вже є: у Замулинецьку школу записують дітей навіть сусіди-снятинці. При центрі дозвілля планується в новому навчальному році посада логопеда, який працюватиме з усіма дітками громади, які потребують корекції мови – їх тут 55. 
У Матеївецькій ОТГ добре розуміють: опорна школа має стати інструментом підвищення рівня освіти, дати можливість дітям скористатись усіма перевагами якісної освіти. Адже саме в сільській місцевості навчається приблизно третина українських дітей, які згодом розбудовуватимуть нашу державу. Тож опорні школи – це серйозна інвестиція у майбутнє…

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь