A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ПРІОРИТЕТИ МАТЕЇВЕЦЬКОЇ ОТГ: РОЗВИТОК ОСВІТИ, НАДАННЯ ЯКІСНИХ ОСВІТНИХ ПОСЛУГ     

Дата: 02.09.2019 16:32
Кількість переглядів: 676

 Радник з питань муніципальних послуг Івано-Франківського центру місцевого самоврядування Марія Баран з робочою поїздкою відвідала Матеївецьку ОТГ. Фахівець взяла участь у конференції педагогічних працівників та побувала у навчальних закладах Матеївців і Замулинців. За словами Марії Баран, матеріально-технічне забезпечення навчальних класів у сільських школах ОТГ в рази перевищує оснащення окремих міських шкіл. Такі результати стали можливим завдяки впровадженню освітньої реформи, втіленню концепції Нової української школи.


Спілкуючись з журналістами про результати освітньої реформи у Матеївецькій ОТГ, Марія Баран зазначила, що в об’єднаній громаді створені прекрасні умови для навчання. «У класи біології, хімії та фізики закуплено нове обладнання, придбано нові комп’ютери для класів інформатики. У Замулинецькому НВК, який став першою опорною школою на Коломийщині  створено інклюзивний клас», — наголосила Марія Баран. У свою чергу голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук зазначив, що держава нині стимулює утворення опорних шкіл, а у їхній громаді дбають про організацію якісного освітнього процесу, ремонту приміщень, а також благоустрою шкільних дворів. Цьогоріч зробили ще один теплий туалет у Замулинецькому НВК, капітально відремонтували їдальню, постелили тротуарну плитку на шкільному подвір*ї. Усі ремонтні роботи було здійснено за кошти ОТГ. Найближчим часом очікують на новий шкільний автобус.
З-поміж іншого, очільник ОТГ розповів і про те, що у громаді намагаються стимулювати освітян до активної роботи. Зокрема, педагоги  вже отримали для своїх класів шість плазмових телевізорів. Заохочують  і дітей, які виграють обласні та всеукраїнські олімпіади. Для них започаткували виплати спеціальної стипендії голови ОТГ. Директорка Замулинецького НВК Світлана Юзюк наголосила на тому, що завдяки реформі, у навчальному закладі вдалось суттєво покращити матеріально-технічну базу. Наразі у закладі є п’ять мультимедійних дощок, шість телевізорів, 15 мікроскопів та 10 комп’ютерів.
Покращують матеріально-технічне забезпечення і у філіях опорного закладу. Так, очільник Матеївецької гімназії Марія Корбутяк повідомила, що в школі вдалось оновити комп’ютерну техніку. А минулого літа у Матеївецькому храмі науки зроблено масштабний капітальний ремонт: перероблено на старому корпусі дах, поміняно електропроводку, встановлено нову підлогу… .Також зроблено капремонт у шкільній їдальні. Облаштовано окремий санвузол для працівників кухні і техперсоналу, нову кладовку для зберігання продуктів. Встановлено новий потужний котел на дровах.
На завершення, начальник відділу освіти, молоді та спорту ОТГ Світлана Головань підсумувала, що розвиток освіти та надання якісних освітніх послуг є пріоритетом для їхньої громади.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь