A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Планування місцевих бюджетів на 2020 рік

Дата: 14.10.2019 10:23
Кількість переглядів: 1038

Щоб «баланс зійшовся», потрібно правильно розрахувати дохідну та видаткову частину бюджету. Видатків, як свідчить практика, завжди більш ніж достатньо. А от як наповнити видаткову частину обговорювали разом з експертами, представниками ДПС, Івано-Франківської ОДА та Держказначейтва, головами та фінансистами прикарпатських ОТГ в рамках семінару «Планування місцевих бюджетів на 2020 рік» на базі Матеївецької ОТГ, організованого Івано-Франківський Центром розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Фото без опису

«Формування бюджету об’єднаної громади надзвичайно важливий процес. Щоб отримати в кінцевому підсумку збалансований документ, необхідно бачити доходи і видатки в динаміці, а плануючи наступний рік враховувати і зміни у проєкті Держбюджету 2020», - наголосив директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк, відкриваючи семінар.

Фото без описуФото без опису

Щоб не говорити загальними фразами, радник з питань місцевих фінансів Івано-Франківського ЦРМС Оксана Швець представила дані фінансового моніторингу об’єднаних територіальних громад області за 8 місяців 2019 року. На його основі вона озвучила ряд рекомендацій щодо нарощування власних ресурсів, що є фінансовою основою стратегії розвитку ОТГ області.

Фото без описуФото без опису

«Нарощування власних доходів бюджету ОТГ, зокрема, надходжень від податку з доходів фізичних осіб та плати за землю, є основою фінансової стабільності для більшості прикарпатських громад», - зазначила радник з питань місцевих фінансів Івано-Франківського ЦРМС Оксана Швець.

Заступник начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зірката коротко розповіла про шляхи пошуку резервів наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів.
«Лише практика діалогу з роботодавцями сьогодні спрацьовує як чинник, який допомагає збільшувати надходження ПДФО до бюджету громад», - наголосила вона.

Також під час семінару заступник директора департаменту фінансів Івано-Франківської ОДА Ганна Качур акцентувала увагу присутніх на деяких змінах, які планують запровадити у Державному бюджеті на 2020 рік. Зокрема, стосовно змін зарахувань окремих податків і зборів до місцевих бюджетів. У свою чергу, начальник Головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області Віра Смачило акцентувала увагу голів об’єднаних територіальних громад на можливості фінансування закупівель за кошти інфраструктурної субвенції частинами, щоб не перевантажувати роботу казначейства в останні фінансові дні року.

В рамках заходу учасники також поспілкувались з головою Івано-Франківської ОДА Денисом Шмигалем, зокрема, разом з головами громад обговорили шляхи врегулювання проблем з ремонтом доріг і точкові питання взаємодії з облдержадміністрацією.

Фото без опису

Також досягнення Матеївецької ОТГ і кращі практики роботи з бізнесом з метою збільшення дохідної частини бюджету і розвитку підприємницького сектору презентував голова громади Петро Книшук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь