A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ДО ПАЦІЄНТІВ – НА НОВОМУ АВТО

Дата: 30.12.2019 11:26
Кількість переглядів: 784

У Замулинцях відбулась знакова подія – для обслуговування населення місцевий ФАП отримав новеньке авто. У зв’язку з несприятливими погодніми умовами, урочисту частину провели в актовій залі Замулинецького НВК.
Звертаючись до присутніх, голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук наголосив: рік, який минає, можна по праву вважати роком Замулинців. Адже влітку село відзначило поважну дату – 415 років з дня заснування.


За словами Петра Васильовича, за відносно невеликий проміжок часу тут вдалось зробити чимало добрих справ. Зокрема, завдяки виграному проекту на Конкурсі ініціатив Карпатських громад зі збереження та відновлення історико-культурної спадщини, відремонтували дзвіницю та здійснили благоустрій біля церковного храму, який є візитівкою не тільки Замулинців, а й усієї громади, адже побудований ще далекого 1839 року. Також у Замулинцях утворено першу на Коломийщині опорну школу з сучасною матеріально-технічною базою. Відтепер ще й місцевий ФАП матиме нове авто.
– Життя людині дається тільки раз, тому треба належним чином піклуватися про власне здоров'я, – наголосив Петро Книшук і передав ключі від новенького авто «Hyndai» лікарю загальної практики сімейної медицини ФАПу с. Замулинці Надії Герасим'як. До речі, окрім авто, місцеві медики отримали ще й обладнання так званої телемедицини. Таке нововведення забезпечує надання дистанційної консультаційної медичної послуги, при якій лікар, що безпосередньо проводить обстеження або лікування пацієнта, отримує дистанційну консультацію іншого лікаря з використанням телекомунікацій.
Після невеличкої концертної програми, підготовленої педагогами та учнями Замулинецького НВК, усі вийшли на шкільне подвір'я, де священники освятили автомобіль.

А вже через два дні такий самий автомобіль отримала амбулаторія с. Залуччя. Заступник голови Матеївецької ОТГ Любомир Веселовський передаючи ключі від автівки головному лікарю Матеївецького центру первинної медико-санітарної допомоги Богдану Вальчуку, привітав усіх з прийдешніми святами та побажав бути здоровими і щасливими у 2020-му році.  

У свою чергу, п. Вальчук зазначив, що завдяки реформі «первинки» є можливість надавати мешканцям громади якісну і вчасну медичну допомогу.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь