Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ПОЧАТКОВІ ШКОЛИ: УТРИМАТИ НЕ МОЖНА ЗАКРИТИ

Дата: 21.02.2020 08:49
Кількість переглядів: 657

Новий 2020 рік розпочався з хвилювань багатьох громадян України щодо наслідків «новацій» нинішнього уряду та парламенту. Зокрема, в тривозі – й немало вчителів загальноосвітніх шкіл: стосовно грядущих проблем в освітній галузі. Ганна Новосад, міністр освіти, вже у перші місяці своєї роботи на цій посаді заявила, що в Україні більше вчителів, ніж потрібно на таку кількість учнів, яка є на сьогодні. За її словами, насамперед це стосується сільських шкіл, учнів яких планується переводити в опорні школи, а нині існуючі в селах малокомплектні навчальні заклади – позакривати.  У Матеївецькій ОТГ шість малокомплектних шкіл – шість. Як тут вирішують питання освіти і утримання освітніх закладів, розповідає начальник відділу освіти, молоді, спорту і культури Світлана Головань:

  • Позиція нашого голови об’єднаної територіальної громади Петра Книшука незмінна: поки у закладах освіти є учні, ми їх утримуватимемо. У школах створено належні умови для навчання і виховання дітей. Наші заклади освіти відповідають усім вимогам Нової української школи. Найменша школа у громаді – Ганнівська, там навчаються 13 школярів. Батьки наших учнів категорично проти закриття малокомплектних шкіл, бо бачать, які гарні умови створено для їхніх дітей…

У Тростянській початковій школі – тепло і затишно, як у гарній приватній школі. Щодня сюди поспішають 18 дівчаток і хлопчиків, які навчаються у чотирьох класах. Четверо педагогів мають можливість приділити увагу кожній дитині, перевірити знання, поспілкуватись. Директор школи Дарія Воронюк охоче демонструє, як оновилась школа. Тут встановлено теплі туалети, теплу підлогу в коридорі, налагоджено гаряче харчування для дітей. Матеріально-технічна база постійно оновлюється, є сучасне комп’ютерне обладнання.

  • Утримання такої школи обходиться громаді близько 500 тисяч гривень у рік, – каже Світлана Головань, – але важливо те, що діти навчаються недалеко від дому, батьки спокійні за малечу… Звісно, переваги опорної школи очевидні, наш Замулинецький ліцей – перший на Коломийщині освітній опорний заклад. Тут теж зроблено дуже багато. З часом учні початкових шкіл стануть гімназистами, ліцеїстами, тому маємо дбати про всі заклади освіти, про високий рівень освітніх послуг.
  • Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь