A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ПОЧАТКОВІ ШКОЛИ: УТРИМАТИ НЕ МОЖНА ЗАКРИТИ

Дата: 21.02.2020 08:49
Кількість переглядів: 627

Новий 2020 рік розпочався з хвилювань багатьох громадян України щодо наслідків «новацій» нинішнього уряду та парламенту. Зокрема, в тривозі – й немало вчителів загальноосвітніх шкіл: стосовно грядущих проблем в освітній галузі. Ганна Новосад, міністр освіти, вже у перші місяці своєї роботи на цій посаді заявила, що в Україні більше вчителів, ніж потрібно на таку кількість учнів, яка є на сьогодні. За її словами, насамперед це стосується сільських шкіл, учнів яких планується переводити в опорні школи, а нині існуючі в селах малокомплектні навчальні заклади – позакривати.  У Матеївецькій ОТГ шість малокомплектних шкіл – шість. Як тут вирішують питання освіти і утримання освітніх закладів, розповідає начальник відділу освіти, молоді, спорту і культури Світлана Головань:

  • Позиція нашого голови об’єднаної територіальної громади Петра Книшука незмінна: поки у закладах освіти є учні, ми їх утримуватимемо. У школах створено належні умови для навчання і виховання дітей. Наші заклади освіти відповідають усім вимогам Нової української школи. Найменша школа у громаді – Ганнівська, там навчаються 13 школярів. Батьки наших учнів категорично проти закриття малокомплектних шкіл, бо бачать, які гарні умови створено для їхніх дітей…

У Тростянській початковій школі – тепло і затишно, як у гарній приватній школі. Щодня сюди поспішають 18 дівчаток і хлопчиків, які навчаються у чотирьох класах. Четверо педагогів мають можливість приділити увагу кожній дитині, перевірити знання, поспілкуватись. Директор школи Дарія Воронюк охоче демонструє, як оновилась школа. Тут встановлено теплі туалети, теплу підлогу в коридорі, налагоджено гаряче харчування для дітей. Матеріально-технічна база постійно оновлюється, є сучасне комп’ютерне обладнання.

  • Утримання такої школи обходиться громаді близько 500 тисяч гривень у рік, – каже Світлана Головань, – але важливо те, що діти навчаються недалеко від дому, батьки спокійні за малечу… Звісно, переваги опорної школи очевидні, наш Замулинецький ліцей – перший на Коломийщині освітній опорний заклад. Тут теж зроблено дуже багато. З часом учні початкових шкіл стануть гімназистами, ліцеїстами, тому маємо дбати про всі заклади освіти, про високий рівень освітніх послуг.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь