A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

НА СТРУНАХ КОБЗАРЕВОЇ ДУШІ

Дата: 10.03.2020 16:03
Кількість переглядів: 656

Щороку, коли сонце виходить на весняну орбіту, від подиху теплих вітрів зацвітають проліски, ми відзначаємо свято весни, надії і любові. Саме, у таке прекрасне свято – День 8 Березня у Будинку культури с. Матеївці відбувся святковий концерт «І лине на землею Шевченкове слово».  І хоча минуло вже 206 років від дня народження і 159 років з дня смерті поета, народ пам’ятає, знає і шанує свого генія.


У день народження Тараса Шевченка дорослі і діти висловлюють свою шану і повагу великому Кобзареві, покладаючи квіти до пам’ятників, читаючи його твори, виконуючи його пісні.

    Насиченою була і програма святкового дійства. Прекрасну половину людства – жінок вітав сільський голова Матеївецької сільської ради ОТГ Петро Книшук, музичні вітання линули від вокального ансамблю «Маків цвіт» (керівник Людмила Дмитерко), вокального ансамблю дитячої школи мистецтв з с. Пилипи (керівник Іванна Слободян), вихованки дитячої школи мистецтв Соломії Гнатюк (клас викладача Людмили Дмитерко), танцювального колективу «Орхідея» (керівник Віталія Гуменюк). Приємним подарунком було привітання і квіти від сільського голови для іменинниць, аматорів художньої самодіяльності нашої громади – Анастасії Процюк та Іванни Івасюк.

   З вітальним словом виступила і Галина Бегметюк – провідний методист навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття. Вона відзначила високий професійний рівень заходу та була вражена тим, що у нашій громаді є такі прекрасні колективи (три хорові) і свій духовий оркестр.

   Про Тараса Шевченка написано і переписано дуже і дуже багато. Його твори – це невичерпне джерело. Його слово палке і гнівне, щедре і ласкаве, добре й войовниче, завжди з нами, як провідна зоря. Тож на концерті прозвучало багато його творів у виконанні: хорового колективу «Українська родина» Будинку культури с. Замулинці (керівник Людмила Дмитерко), хорового колективу клубу с. Дебеславці (керівники Василь Волошенюк та Ольга Яремчук), хорового колективу Будинку культури с. Матеївці (керівник Роман Лукінчук), солістів – Романа Назарійчука з с Матеївці, Дениса Кречко з с. Пилипи, сімейного дуету Ярослави та Івана Орбець з с. Семаківці, хореографічного колективу «Сузір’я» (керівник Вікторія Лукашевич), ансамблю викладачів дитячої школи мистецтв (керівник Іванна Слободян), читців – Ганни Долішняк, Вікторії Семенчук, Вероніки Козюк з с. Дебеславці, Ганни Гураль з с. Тростянка, Михайла Бирчака з с. Матеївці, учасниці обласного огляду-конкурсу читців, присвяченого 206-ій річниці від дня народження Т. Г. Шевченка, яка достойно представила нашу громаду у цьому конкурсі – Надії Мироняк з с. Дебеславці,

    Шквал емоцій справив виступ народного аматорського духового оркестру «Водограй» (керівник Тарас Танасійчук). У виконанні солістів оркестру – Василя Волошенюка та Мар’яни Рутковської прозвучали твори «Шлях до Тараса» та «Моя Україно».

   Завершальним акордом святкового дійства під супровід духового оркестру у виконанні зведеного хору прозвучав «Заповіт».    

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь