A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

«Христос та Дух Святий продовжує перебувати між нами», – Преосвященний владика Василій у с. Пилипи

Дата: 22.06.2021 10:08
Кількість переглядів: 1512

21 червня 2021 р. Б., коли вся наша Церква прославляє й возвеличує Святого Духа, Преосвященний владика Василій Івасюк, єпарх Коломийський, відвідав парафію с. Пилипи Корницького протопресвітеріату, де молився Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди 95-річчя заснування парафії.

Перед Божественною Літургією Преосвященний владика Василій освятив відреставровані кивот, іконостас та Святилище. Потім відбулося освячення ікон для Храму Миколая Чарнецького та Коломийської ікони Богородиці «Це Мати твоя» та посвячення нових членів вівтарного братства.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису Фото без опису

Преосвященному владиці Василію співслужили: о. Юрій Свищ – адміністратор парафії, о. Роман Кіцелюк, о. Юрій Лукачик, о. Володимир Білослудцев, о. Ярослав Врублевський, о. Іван Шинкарук, о. Іван Петруняк, о. Ігор Горук.

У своєму повчальному слові, Преосвященний владика Василій зазначив: «На другий день після П’ятидесятниці вшановуємо третю Особу Пресвятої Трійці – Духа Святого. Вшановуючи Його, маємо знати, що Святий Дух є в усьому рівним Богові Отцеві і Синові за божественними властивостями… Христос і Дух Святий продовжує перебувати між нами й об’єднувати всіх людей з Богом Отцем. Господь не хоче нікого відкинути від себе. І чим дальше від Нього людина, чи народ, тим більше Христос хоче наблизити їх до себе. Ісус шукає всіх хто блукає і не знає певного шляху до Бога Отця. Загубивши одну вівцю, добрий господар залишає дев’яносто дев’ять і йде шукати заблукану. Знайшовши її, він радіє, бо немає Божої волі на те, щоб загинула хоч одна людина і тим більше, щоб загинув цілий народ».

Фото без опису

Також владика Василій наголосив на важливості дару мови, котру отримали апостоли: «Святий Дух зійшов на апостолів, коли вони перебували у світлиці. Отримавши дар говорити на мовах всіх народів, апостоли пішли проповідувати Слово Боже по цілому світу… На пастирях Українських Церков нині лежить велика відповідальність за майбутнє рідної мови. Саме духовенству в наш час треба творити й розвивати українську мову, повертати їй належне місце у свідомості українців так, щоб вона нас об’єднувала… Нам необхідно скинути ярмо неволі. Що це означає? Розмовляти українською мовою без суржика і з любов’ю поглиблено вивчати мову. З іншої сторони, вивчати чужу мову і шанувати її, щоб могти оборонити правду… Ми вже добру частину свого життя пройшли, а наші діти ще тільки починають йти дорогою життя. Допоможімо їм знайти певний шлях – любити Україну і служити своєю рідною мовою. Розуміючи слово Боже, діти наші стануть віруючими і ближчими до Бога у своїх молитвах на рідній мові… Будьмо щирими і свідомими дітьми рідної Церкви. Розмовляймо і проповідуймо українською. Якщо нема мови – не буде країни. Багато хто вивчив англійську, але так і не спромігся в своїй країні вивчити українську об’єднуючу людей і подаровану Святим Духом нашу мову».

Вкінці Божественної Літургії Преосвященний владика Василій відзначив подячними грамотами усіх людей, котрі спричинилися до реставрації церковних речей та внесли свій титанічний вклад у розвиток парафії, дбаючи про красу Божого Храму.

Отець Юрій Свищ подякував Преосвященному владиці за батьківську опіку та настанови.  Опісля Божественної Літургії відбувся Чин освячення води.

Пресслужба Коломийської єпархії

Джерело: https://kolugcc.org.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь