A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Не для себе - для людей

Дата: 14.07.2021 09:20
Кількість переглядів: 1188

      Петро Васильович був вірним сином карпатського краю, вихованим у любові до свого народу, рідної мови і пісні, яку він дуже любив. Всі свята у його господарстві, а потім і в громаді завжди нагадували великі гала-концерти. Він завжди прагнув робити все найкраще: і господарювати, і дбати про людей, і співати. Саме йому і був присвячений вечір пам’яті «Недоспівана пісня Петра Книшука», який відбувся у Будинку культури с. Матеївці. 


   Захід розпочався з фільму «Світлій пам’яті Петра Книшука присвячується», в якому показано багатогранне його життя, за яке він садив дерева, вирощував пшениці, виховував синів, допомагав видавати книги, прокладав дороги, зводив храми... Не для себе – для людей. І новозбудований храм Покрови Пресвятої Богородиці у с. Матеївці – його мрія, вінець його доброчинності – має єднати нас усіх. Бо саме до єднання, до спільної праці гуртував усіх Петро Васильович, наголошуючи, що тільки всі разом ми здатні на великі справи.


  У концертній програмі взяли участь аматори художньої самодіяльності нашої громади: ансамбль викладачів Матеївецької ДШМ (керівник Федір Волошенюк, хоровий колектив Будинку культури с. Матеївці (керівник Роман Лукинчук), тріо «Мелодії душі» клубу с. Семаківці (керівник Тетяна Оленюк), вокальний ансамбль «Струни серця» Будинку культури с. Матеївці (керівник Людмила Дмитерко), хоровий колектив клубу с. Дебеславці (керівник Федір Волошенюк), жіночий вокальний ансамбль клубу с. Семаківці (керівник Тетяна Оленюк), хоровий колектив «Українська родина» Будинку культури с. Замулинці (керівник Людмила Дмитерко), народний аматорський духовий оркестр «Водограй» Будинку культури с. Матеївці (керівник Тарас Танасійчук), народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Веселі молодиці» (керівник Ганна Григор’єва), молодіжний хор ім. Святого Апостола Пилипа с. Пилипи на чолі з отцем Юрієм – настоятелем храму святої Трійці с. Пилипи (керівник Роман Лукинчук). Петро Васильович, будучи головою Матеївецької громади, сам співав і своїм прикладом закликав людей брати участь у художній самодіяльності, тому щоб підтримати його добру традицію працівники апарату Матеївецької сільської ради створили хоровий колектив під керівництвом Федора Волошенюка. 
Сценарна програма була побудована на спогадах дописувачів сторінки «Недоспівана пісня Петра Книшука» у соціальній мережі Facebook.  


Своїми спогадами про Петра Книшука поділився Володимир Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, який подарував бібліотеці унікальне видання – «Зібрання творів Василя Стефаника». Зі словами вдячності звернулася до присутніх Орися Книшук, дружина нині покійного Петра Васильовича.
     Петро Книшук буде жити, поки ми будемо його пам’ятати. А ту пісню, яку він не доспівав, доспівають його онуки. 

                                                                                                                              Валентина Близнюк, Галина Тарновецька.
                                                                                                                           

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь