A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

Дата: 03.08.2021 11:25
Кількість переглядів: 1947

   Торгівля людьми у сучасному світі є одним із найбрутальніших масових порушень прав і свобод людини. Суспільна загроза торгівлі людьми, як надзвичайно небезпечного злочину, полягає в посяганні на невід’ємні права людини – право на повагу, на свободу та особисту недоторканність, свободу пересування і вільний вибір місця проживання, а інколи і право на життя.  

   У зв’язку з відзначенням 30 липня Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми та з метою підвищення обізнаності громадян щодо проблеми торгівлі людьми і щодо прав постраждалих від торгівлі людьми осіб у Матеївецькій громаді було проведено ряд інформаційно-просвітницьких заходів.

   Начальник служби у справах дітей та соціального захисту нашої громади Тетяна Ілюк спільно з громадськістю, представниками органів місцевого самоврядування, поліцією провели круглий стіл на тему «Людське життя безцінне». Учасниками заходу проаналізовано діючі нормативно-правові акти, які регулюють питання протидії торгівлі людьми та надання допомоги постраждалим особам. Обговорено питання консультування членів сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, пов’язаних із проблемою вимушеної трудової міграції, безробіття, безпритульності та домашнього  насильства. Особливу увагу приділено питанню взаємодії щодо виявлення ризиків торгівлі дітьми.

          Про підвищення рівня інформованості про проблему торгівлі людьми, а також щоб звернути увагу на те, що потрібно  зробити, щоб убезпечити себе або своїх близьких, які приймають запрошення на роботу за кордоном, від небажаних наслідків йшла мова на заходах організованих у закладах культури сіл нашої громади. Так бібліотекою с. Матеївці було проведено відеолекторій «Торгівля людьми – злочин проти людства», бібліотекою с. Семаківці –    круглий стіл «Злочин, який не розголошується», бібліотекою с. Дебеславці -  бесіда «Як не стати жертвою работоргівлі», бібліотекою с. Трач – година спілкування – «Торгівля людьми – як уберегтися від небезпеки», директором будинку культури с. Корости – година інформації «Якщо ви збираєтесь за кордон», завідувачкою народного дому с. Перерив – інформаційна година «Обережно! Незнайомець!».

         Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну.

    Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу!

    Що спонукає людей до виїзду за кордон, хто входить у групу ризику та законодавство України «Про протидію торгівлю людьми» вміщено у інформ-рілізі «Будь обережним! Сучасне рабство!», виданим завідувачкою бібліотеки с. Семаківці Галиною Тановецькою.

  Отже, для того, щоб уникнути такого негативного явища як торгівля  людьми потрібно бути досить обачними у виборі кола свого спілкування, роботодавців та знати як захиститися у випадках потрапляння у неприємну ситуацію.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь