Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Творча здибанка з Галиною Коризмою

Дата: 18.08.2021 12:08
Кількість переглядів: 896

Фото без опису   У творчої людини є велике щастя – це народження нового твору чи прем’єра нової книги. Тоді прискорено б’ється серце, душу переповнюють незвичні хвилювання, зникає весь світ і думки шикуються в ритмічні строфи. Звідки вони беруться? Хто їх надиктовує? Відповіді на ці та інші запитання у теплій невимушеній розмові прозвучали на творчій здибанці з нашою краянкою, поетесою, очільницею товариства творчого об’єднання «Наше слово» у Мадриді (Іспанія) -  Галиною Коризмою, яка відбулася у Будинку культури с. Матеївці. Нещодавно світ поезії поповнився її новою збіркою – «Жінка з далекої дороги».

   Поетеса щиро любить свій край. Краса мальовничого Прикарпаття надихає авторку на поетичне відтворення її у віршах, які читаєш – і ніби розчиняєшся в її неповторних акварелях.

   «Читаючи Галині вірші-сповіді, задаєш питання собі: чи любимо ми так дитинно-чисто цей край, де не завжди погідно, чи любимо ту дорогу додому, котра інколи й не буває рівною? – такими словами до присутніх звернулася Оксана Кузів – письменниця, авторка книг, які користуються величезною популярністю у читачів, подруга Галини Коризми – І хоч не завжди присутня рима у її поезії , проте там точно-таки присутня її душа, сповнена гармонії з Богом і світом, який Він створив».

   У світі є лише одна країна, де дихається легко і вільно, сонечко світить яскравіше і розкішно цвіте бузок. Це земля батьків, край твого дитинства, де на тебе чекає найрідніша, наймиліша людина на землі – це мати. Софія – мати пані Галини, зі сльозами на очах дякувала всім присутнім за те що свій вільний час вони присвятили зустрічі з її дочкою.

   З вітальними словами та щирими побажаннями звернулася до поетеси її колега, учасниця літературного об’єднання «Суцвіття» та «Джерельні дзвони» Ганна Сав’юк. Очільниця товариства «Код нації» у Іспанії Мирослава Кавацюк поділилася своїми спогадами про першу зустріч з Галиною Коризмою, розповіла про їхню співпрацю там, далеко за межами рідної домівки.

   Звучали щирі слова  та вірші для авторки «Жінки з далекої дороги» і від голови літературного об’єднання «Суцвіття» Дмитра Коновалюка, учасників цього ж об’єднання Наталії Кречуняк та Богдана Книжко. А Мирослав Ільків подарував пані Галі запальну мелодію у своєму ж виконанні. Спогадами про видавництво першої книги поезії «На крилах надії» поділився Василь Мукан.

   На захід завітали і однокласники поетеси, які згадували про шкільні роки та бажали пані Галині нових творчих звершень. Слова вітань лунали від Віталія Дмитрука – начальника відділу загальної, організаційної  і кадрової роботи апарату Матеївецької сільської ради ТГ.

   І линули рядки чудової поезії Галини Коризми як у виконанні самої авторки, так і у виконанні Людмили Костюк, Ганни Гураль та її племінниці Софійки Олійник. Мистецьким дарунком для присутніх були чудові мелодії у виконанні Ромчика Назарійчука, вихованця ДШМ, тріо «Мелодія душі» клубу с. Семаківці та Василя Волошенюка, директора ДШМ. Її вірші «Найщасливіша жінка», «Місто з парасольками», «Цвіла акація», «На весняному крилі», «Нерозказана казка», «Вартовий» та інші стали піснями та прозвучали з екрану монітора  у виконанні Володимира Сірого, Василя Дунця, Валентини Слуквіної.

   «Беру – і просто поринаю у духовний світ мого дитинства та юності. Там немає жодних кордонів, не існує ані меж, ані перешкод. Бути собою у моїх віршах, такою, як є в дійсності – сильною перед світом і слабкою перед Богом. І як би вітри долі не ламали, перекреслювали, змінювали я залишаюся українкою з далекої дороги» - зазначила Галина Коризма.

   Зустріч була теплою, жвавою і невимушеною. Талановита авторка зацікавила присутніх своїм баченням створення літературних образів та зарядила своїм життєвим позитивом.

   Ми, працівники закладів культури, бажаємо Вам, пані Галино, бути щасливою, успішною у будь-якій справі. Нехай завжди будуть здорові Ваші близькі  і рідні люди, а щастя у Ваш дім хай приходить без запрошення!!!

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь