A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Творча здибанка з Галиною Коризмою

Дата: 18.08.2021 12:08
Кількість переглядів: 829

Фото без опису   У творчої людини є велике щастя – це народження нового твору чи прем’єра нової книги. Тоді прискорено б’ється серце, душу переповнюють незвичні хвилювання, зникає весь світ і думки шикуються в ритмічні строфи. Звідки вони беруться? Хто їх надиктовує? Відповіді на ці та інші запитання у теплій невимушеній розмові прозвучали на творчій здибанці з нашою краянкою, поетесою, очільницею товариства творчого об’єднання «Наше слово» у Мадриді (Іспанія) -  Галиною Коризмою, яка відбулася у Будинку культури с. Матеївці. Нещодавно світ поезії поповнився її новою збіркою – «Жінка з далекої дороги».

   Поетеса щиро любить свій край. Краса мальовничого Прикарпаття надихає авторку на поетичне відтворення її у віршах, які читаєш – і ніби розчиняєшся в її неповторних акварелях.

   «Читаючи Галині вірші-сповіді, задаєш питання собі: чи любимо ми так дитинно-чисто цей край, де не завжди погідно, чи любимо ту дорогу додому, котра інколи й не буває рівною? – такими словами до присутніх звернулася Оксана Кузів – письменниця, авторка книг, які користуються величезною популярністю у читачів, подруга Галини Коризми – І хоч не завжди присутня рима у її поезії , проте там точно-таки присутня її душа, сповнена гармонії з Богом і світом, який Він створив».

   У світі є лише одна країна, де дихається легко і вільно, сонечко світить яскравіше і розкішно цвіте бузок. Це земля батьків, край твого дитинства, де на тебе чекає найрідніша, наймиліша людина на землі – це мати. Софія – мати пані Галини, зі сльозами на очах дякувала всім присутнім за те що свій вільний час вони присвятили зустрічі з її дочкою.

   З вітальними словами та щирими побажаннями звернулася до поетеси її колега, учасниця літературного об’єднання «Суцвіття» та «Джерельні дзвони» Ганна Сав’юк. Очільниця товариства «Код нації» у Іспанії Мирослава Кавацюк поділилася своїми спогадами про першу зустріч з Галиною Коризмою, розповіла про їхню співпрацю там, далеко за межами рідної домівки.

   Звучали щирі слова  та вірші для авторки «Жінки з далекої дороги» і від голови літературного об’єднання «Суцвіття» Дмитра Коновалюка, учасників цього ж об’єднання Наталії Кречуняк та Богдана Книжко. А Мирослав Ільків подарував пані Галі запальну мелодію у своєму ж виконанні. Спогадами про видавництво першої книги поезії «На крилах надії» поділився Василь Мукан.

   На захід завітали і однокласники поетеси, які згадували про шкільні роки та бажали пані Галині нових творчих звершень. Слова вітань лунали від Віталія Дмитрука – начальника відділу загальної, організаційної  і кадрової роботи апарату Матеївецької сільської ради ТГ.

   І линули рядки чудової поезії Галини Коризми як у виконанні самої авторки, так і у виконанні Людмили Костюк, Ганни Гураль та її племінниці Софійки Олійник. Мистецьким дарунком для присутніх були чудові мелодії у виконанні Ромчика Назарійчука, вихованця ДШМ, тріо «Мелодія душі» клубу с. Семаківці та Василя Волошенюка, директора ДШМ. Її вірші «Найщасливіша жінка», «Місто з парасольками», «Цвіла акація», «На весняному крилі», «Нерозказана казка», «Вартовий» та інші стали піснями та прозвучали з екрану монітора  у виконанні Володимира Сірого, Василя Дунця, Валентини Слуквіної.

   «Беру – і просто поринаю у духовний світ мого дитинства та юності. Там немає жодних кордонів, не існує ані меж, ані перешкод. Бути собою у моїх віршах, такою, як є в дійсності – сильною перед світом і слабкою перед Богом. І як би вітри долі не ламали, перекреслювали, змінювали я залишаюся українкою з далекої дороги» - зазначила Галина Коризма.

   Зустріч була теплою, жвавою і невимушеною. Талановита авторка зацікавила присутніх своїм баченням створення літературних образів та зарядила своїм життєвим позитивом.

   Ми, працівники закладів культури, бажаємо Вам, пані Галино, бути щасливою, успішною у будь-якій справі. Нехай завжди будуть здорові Ваші близькі  і рідні люди, а щастя у Ваш дім хай приходить без запрошення!!!

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь