A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Свято Єднання у селі Залуччя

Дата: 25.08.2021 10:43
Кількість переглядів: 3749

   22 серпня на стадіоні с. Залуччя відбулися урочистості та святкова концертна програма «З днем народження, Україно»  з нагоди 30-ї річниці дня незалежності України та 580-ї річниці з дня першої писемної згадки про с. Залуччя. На свято завітали почесні гості: Юрій Стефанчук – виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, Михайло Беркещук – керівник апарату Коломийської РДА, Орися Книшук – депутат Івано-Франківської обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій,  Богдан Книшук – депутат Івано-Франківської обласної ради.

   За активну громадську позицію, особистий внесок у розбудову Української держави та рідного краю, з нагоди 30-ї річниці незалежності України Михайло Беркещук нагородив Грамотою голови Коломийської РДА та голови Коломийської районної ради Володимира Багайлюка – заступника сільського голови Матеївецької сільської ради ТГ, Надію Гарасим’як – головного лікаря Комунального некомерційного підприємства Матеївецької сільської ради «Матеївецький центр ПМСД» та Віталія Стефанишиного – директора КП «Господарник ОТГ». А Богдан Петрович пообіцяв двом кращим мистецьким колективам поїздку у літературно-меморіальний музей Василя Стефаника у с. Русові та  історико-меморіальний музей Степана Бандери у с. Старий Угринів.  

    З вітальним словом до жителів громади звернувся і сільський голова Любомир Веселовський. Любомир Михайлович привітав з 30-ю річницею незалежності України та 580-річницею з дня першої писемної згадки про с. Залуччя учасників бойових дій на сході України. Також відзначив: найстаршу жительку с. Залуччя Ганну Вербицьку, якій цього року виповнився 101 рік; наймолодшу жительку с. Залуччя Віталінку Захарук, найстаршу подружню пару, яка прожила разом 61 рік – Петра та Ганну Чулаків, а також родину Голінеїв – Віктора – майстра спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, Дмитра – майстра спорту з пауерліфтингу, Іванну – спортсменку 1-го дорослого розряду з важкої атлетики та їх батьків Василя та Людмилу. Всі отримали сувенірні тарілки та подарунки.

   У грудні 2016 року село ввійшло до складу Матеївецької ОТГ, головою якої був Петро Васильович Книшук. Відтоді багато було зроблено у селах громади, в тому числі і в селі Залуччя. Тому всі присутні разом з отцем Романом помолилися за упокій його душі та за душі тих,хто віддав своє життя за незалежну Україну.

Концертну програму розпочали жителі с. Залуччя, які продемонстрували чим пишаються люди їхнього села.

  На запрошення відгукнулися і мистецькі колективи Заболотівської селищної ради – народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Дзюба» Будинку культури с. Борщів (керівник Василь Юзюк), Народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Червона калина» Будинку культури с. Балинці (керівник Василь Кульчицький), Народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Покутські візерунки»  Будинку культури с. Іллінці (керівники Євген Ротерман та Віра Єсипчук). 

Музика лунала до вечора, адже концертну програму підхопили колективи та учасники художньої самодіяльності сіл нашої громади – Народний аматорський духовий оркестр «Водограй» Будинку культури с. Матеївці (керівник Тарас Танасійчук), хоровий колектив клубу с. Дебеславці (керівники Ольга Яремчук та Василь Волошенюк), хоровий колектив «Українська родина» Будинку культури с. Замулинці (керівник Людмила Дмитерко), хоровий колектив Будинку культури с. Матеївці, народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Веселі молодиці» Народного дому с. Перерив (керівник Ганна Григор’єва), тріо «Мелодія душі» та жіночий вокальний ансамбль клубу с. Семаківці (керівник Тетяна Оленюк), вокальний ансамбль Будинку культури с. Трач (керівник Богдан Братівник), вокальний жіночий ансамбль «Струни серця» Будинку культури с. Матеївці (керівник Людмила Дмитреко), чоловічий вокальний ансамбль клубу с. Дебеславці (керівник Василь Волошенюк) та вокальний ансамбль дівчат с. Пилипи (керівник Іванна Слободян).

         Цікаве свято, організоване в громаді з особливою відповідальністю й натхненням, наповнювало всіх духом єдності, радості й дарувала багато щасливих моментів для мешканців та гостей Залуччя.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь