A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Як отримати податкову знижку на навчання?

Дата: 19.11.2021 13:57
Кількість переглядів: 332

Коломийський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги вітає молодь з Міжнародним днем студентів! Бажаємо терпіння та працьовитості! Нехай знання даються вільно і легко і щоб ви змогли себе реалізувати в подальшому житті!

З нагоди відзначення свята здобувачів освіти, нагадуємо про можливість отримання податкової знижки на оплату навчання. Роз’яснення підготував Михайло Тимків, волонтер безоплатної правової допомоги.

Згідно ст. 166 Податкового кодексу України платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року суму коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

Для отримання податкової знижки на навчання необхідно звернутися до територіального органу Державної податкової служби України за місцем реєстрації платника податків. Підставою для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

До податкової декларації необхідно долучити витрати, які підтверджуються відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Важливо пам’ятати, що копії зазначених документів надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку.

Податкова знижка може бути надана виключно резиденту (фізичній особі, яка має місце проживання в Україні), який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, або відмітку у паспорті, що через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Податкова знижка на навчання можна отримати у розмірі 18% від витрачених у попередньому податковому році коштів, тобто від вартості навчання.

Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата. Так згідно пункту 164.6 статті 164 Податкового кодексу України отримати податкову знижку може фізична особа, яка отримує офіційно заробітну плату.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Нагадаємо, що для отримання правових консультацій Ви можете звернутися до Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Коломия, вул. Міцкевича, 8, тел. (03433) 4-63-76, (068) 4600709.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь