A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Владика Юліан звершив урочисте богослужіння з нагоди престольного свята та 165- ліття Храму села Тростянка

Дата: 22.11.2021 15:30
Кількість переглядів: 2729

    21 листопада 2021 року, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, з нагоди престольного свята та 165-ліття Святині, із Архіпастирським візитом відвідав Храм Архістратига Михаїла села Тростянка, Печеніжинського благочиння, де, у співслужінні духовенства, звершив освячення Престолу, Архієрейську Божественну Літургію, Чин Малого освячення води та здійснив на церковному подвір’ї  освячення каплиці Архістратига Михаїла.

Архіпастиря  з короваєм, квітами й словами привітання зустріли чисельні парафіяни й гості Храму та, під мелодійний передзвін, провели до Святині.

У притворі Преосвященного Владику зустрів настоятель  Храму ієрей Іван Ільчишин та запросив очолити святкове богослужіння.

Перед початком Божественної Літургії Його Пресвященство звершив освячення нового Престолу.

Керуючому Коломийською Єпархією за урочистим богослужінням співслужили: секретар Єпархіального Управління, настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Слобода, Печеніжинського благочиння митр. прот. Юрій Бровчук; настоятель Храму Святої Рівноапостольної княгині Ольги села Мишин, Печеніжинського благочиння митр. прот. Роман Лазарук; настоятель Храму Успіння  Пресвятої Богородиці села Молодятин, Печеніжинського благочиння прот. Юрій Гушул; настоятель Храму Введення в храм Пресвятої Богородиці  села Марківка, Печеніжинського благочиння прот. Василь Ткачук; настоятель Храму Святого Великомученика Юрія Переможця села Острівець, Городенківського благочиння прот. Іван Михайленко; настоятель Храму Архістратига Михаїла села Тростянка, Печеніжинського благочиння ієрей Іван Ільчишин; ієрей Василь Деркач та протодиякон Антон Трачук.

На Малому вході, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Владика Юліан возвів ієрея Івана Ільчишина в сан Протоієрея.

Після відпусту Правлячий Архієрей звернувся до присутніх зі словами зворушливої проповіді, в якій зауважив, що сучасне життя людей – це часто життя в самоізоляці: “Людина самоізолювалася від Бога та від ближніх. Егоцентричне життя є надзвичайно небезпечним для людської душі. Цей стан є повністю протилежним життю в любові, яка надає всьому правдивого змісту”.

Єпископ Юліан зазначив, що Євангельські зачала, які читалися в цей день, доповнюють один одного: “Зцілення кровоточивої жінки навчає нас непохитної  віри в Бога, Його любов і милосердя.  Історія про воскресіння дочки начальника синагоги Яіра відкриває істину про те, що Господь є володарем життя і смерті. А в Євангелії, присвяченій Небесним Силам, сповіщається, що найбільші чудеса – це ніщо, в порівнянні з тією радістю, коли імена праведників будуть записані на Небесах”.

Далі Архіпастир привітав настоятеля та релігійну громаду Храму із престольним святом, Ювілеєм та участю в історичній події – Чині Великого освячення Престолу, подякувавши їм за активне й жертовне парафіяльне служіння.

Далі, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Його Преосвященство нагородив Медаллю Архістратига Михаїла – Дмитерчука Володимира Петровича, Благословенною Митрополичою Першосвятительською Грамотою: релігійну громаду Храму та Голову Матієвецької ОТГ Василовського Любомира Миколайовича.

Подяк Єпархіального Управління із рук Архіпастиря  удостоїлися  активні парафіяни Храму: Пліщук Володимир Миколайович, Трохимчук Віталій Михайлович, Дебелко Микола Дмитрович, Шинкарюк Василь Іванович, Бірчак Іван Миколайович, Воронюк Дарія Йосафатівна, Трохимчук Михайло Михайлович, Книшук Богдан Петрович, Вівчарук Іван Іванович, Козловський Василь Васильович та Калиняк Богдан Михайлович.

Також Преосвященний Владика привітав прот. Івана Ільчишина з черговою богослужбового нагородою, побажавши йому і на далі достойно нести своє пастирське служіння.

У свою чергу отець Іван  подякував Його Преосвященству за візит, урочисте богослужіння, повчальні слова проповіді, високу богослужбову нагороду та вручив святу просфору і букет білих троянд.

Опісля наймолодші парафіяни привітали Архіпастиря та запрошене духовенство віршованими рядками.

Після уставного Многоліття, на церковному подвір’ї, Єпископ Юліан звершив Чин Малого освячення води та здійснив освячення каплиці Архістратига Михаїла.

Завершилось урочисте богослужіння Хресним ходом довкола Храму та спільною світлиною.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь