A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

До відома населення та роботодавців!

Дата: 25.11.2021 14:01
Кількість переглядів: 272

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами), визначено перелік обмежувальних заходів на період встановленого карантину.

З метою отримання вичерпної інформації щодо протидії COVID-19, рекомендуємо ознайомитися з інформацією щодо неправомірності застосування роботодавцем до працівника заходів примусу та/або дисциплінарного стягнення за відмову вакцинуватися від коронавірусної хвороби COVID-19 від 20.08.2021. Щодо визначення підходящої роботи та видачі направлення на працевлаштування зареєстрованим безробітним додатково повідомляємо:

  1. у разі прийняття керівником обласного чи Київського міського центрів зайнятості рішення про запровадження протиепідемічних заходів в установах Державної служби зайнятості, відповідно до наказу ДЦЗ від 19.11.2020 № 73 "Про порядок дій під час обслуговування клієнтів державної служби зайнятості в умовах карантину", працівники центрів зайнятості/філій та відвідувачі повинні дотримуватися встановлених правил;
  2. підходящою для зареєстрованого безробітного є робота, яка відповідає вимогам статті 46 Закону України "Про зайнятість населення", а обов’язковість щеплення від COVID-19 для працевлаштування на запропоновану вакансію визначається Переліком професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.10.2021 за № 1306/36928. Таким чином, відмова особи від запропонованої пропозиції підходящої роботи, якщо вона віднесена до вищевказаного Переліку професій, через відмову від вакцинування від COVID-19 (в разі відсутності абсолютних протипоказань до проведення профілактичних щеплень) не є підставою для обґрунтованої відмови від підходящої роботи. Інше чинним законодавством не передбачено.

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

04.10.2021                                                                                                           № 2153

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

07 жовтня 2021 р.

за № 1306/36928

Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням

Відповідно до статті 10 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я", статті 12 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), та з метою забезпечення епідемічного благополуччя населення України, попередження інфекцій, керованих засобами специфічної профілактики, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням, що додається.

2. Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності (Руденко І.С.) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров'я України - головного державного санітарного лікаря України Кузіна І.В.

4. Цей наказ набирає чинності через один місяць з дня його офіційного опублікування.

 

 

 

ПЕРЕЛІК

професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням*

Обов'язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, підлягають працівники:

1. Центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;

2. Місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;

3. Закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

 

__________

* В разі відсутності абсолютних протипоказань до проведення профілактичних щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 16 вересня 2011 року № 595, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2011 року за № 1161/19899 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров'я України від 11 жовтня 2019 року № 2070).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь