A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ЗАЯВА про визначення обсягу СЕО проєкту документа державного планування "Внесення змін до генерального плану та плану зонування території села Перерив Матеївецької сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області в поєднанні з ДПТ"

Дата: 02.12.2021 14:50
Кількість переглядів: 286

ЗАЯВА

про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

проєкту документа державного планування

 «Внесення змін до генерального плану та плану зонування території села Перерив Матеївецької сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області в поєднанні з детальним планом території»

 

1. Інформація про замовника:

Матеївецька сільська рада

адреса: 78267, Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Матеївці, вул. Відродження, буд. 10

телефон: +38 (03433) 92-359

е-mail: mateivoth@ukr.net

 

2. Вид та основні цілі документа державного планування (далі - ДДП), його зв’язок з іншими документами державного планування:

Проєкт документа державного планування «Внесення змін до генерального плану та плану зонування території села Перерив Матеївецької сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області в поєднанні з детальним планом території» (далі – Проєкт ДДП) відноситься до містобудівної документації місцевого рівня і відповідно до п.4 ст. 2 ЗУ «Про регулювання містобудівної документації» підлягає стратегічній екологічній оцінці.

Підставою для розроблення Проєкту ДДП є рішення Матеївецької сільської ради "Про надання дозволу на розроблення містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану та плану зонування території села Перерив Матеївецької сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області в поєднанні з детальним планом території" № 381-Х/2021 від 26.11.2021 р.

Метою розроблення Проєкту ДДП є внесення змін до генерального плану с. Перерив Матеївецької сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області та розробка детального плану території по вул. Олекси Довбуша для реконструкції складу безводного аміаку. Зміни до генерального плану передбачають: включення в межі генерального плану земельної ділянки площею 1,1829 га, призначеної для розміщення і експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури, а саме — складу безводного аміаку, що знаходиться у приватній власності ТзОТ “ЕВОТЕРРА АЗОТ”.

При розробці враховано вимоги чинних нормативних актів у галузі містобудування та положення генерального плану с. Перерив.

 

           

 

 

            3. Якою мірою ДДП визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів):

Проєкт ДДП передбачає уточнення планувальної структури та параметрів забудови ділянки для реконструкції складу аміаку без зміни цільового призначення. Проєктом передбачається влаштування основних та допоміжних споруд, а саме

  • диспетчерська;
  • залізнична естакада для вагоно-цистерн;
  • база зберігання аміаку (V=20х200=4000 м3);
  • насосно-компресорна;
  • пости наповнення автоцистерн аміаком під навісом (на 4 поста);
  • трансформаторна підстанція (існуюча);
  • очисні споруди виробничо-дощової каналізації;
  • локальні очисні споруди господарсько - побутової каналізації;
  • водонапірна башня (реконструкція);
  • резервуари протипожежного запасу води (V=150 м3);
  • майданчик для розвороту та стоянки автомашин;

Проєкт ДДП підпадає під п. 7 ст. 3 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля», отже може мати значний вплив на довкілля та підлягає оцінці впливу на довкілля.

 

4. Визначення ймовірних наслідків, які можуть мати значний вплив при реалізації ДДП:

а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення:

Під час здійснення стратегічної екологічної оцінки (далі СЕО) мають бути оцінені ймовірні наслідки реалізації Проєкту ДДП, зокрема, для таких складових довкілля:

- атмосферне повітря;

- водні ресурси;

- відходи;

- земельні ресурси;

- стан флори та фауни, біорізноманіття;

- кліматичні фактори;

- соціальне середовище та здоров'я населення.

б) для територій з природоохоронним статусом:

Вплив відсутній, оскільки територія, яку охоплює Проєкт ДДП, не належить до територій з природоохоронним статусом та не межує з такими; в зоні впливу планованого об’єкту відсутні території з природоохоронним статусом.

в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров'я населення – відсутні.

5. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі, якщо ДДП не буде затверджено:

Під час здійснення СЕО буде розглянуто таку альтернативу: відмова від запланованої діяльності, так званий «нульовий варіант» без затвердження Проєкту ДДП. При цьому розглядається вплив на довкілля та прогноз його змін (наскільки вони можуть бути оцінені на базі наявної екологічної інформації та сучасного рівня наукових знань) за умов не затвердження Проєкту ДДП.

 

6. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки (СЕО):

Здійснення СЕО передбачає проведення наступних досліджень:

  • збір та аналіз інформації про природно-кліматичні умови та поточний стан довкілля;
  • збір та аналіз інформації про соціально-економічну ситуацію, у тому числі здоров’я населення;
  • визначення потенційних джерел впливу на навколишнє природне середовище та прогнозування можливих змін під час реалізації Проєкту ДДП (з урахуванням кумулятивного впливу);
  • розроблення пропозиції щодо перспективного моніторингу за змінами у компонентах природного середовища зумовлених реалізацією Проєкту ДДП.

            Під час підготовки Звіту про СЕО будуть врахуванні пропозицій та зауваження, що надані громадськістю та органами державної влади.

            Під час підготовки Звіту про СЕО будуть застосовані логічні та формалізовані методи прогнозування.

            Основним критерієм здійснення СЕО є відповідність вимогам чинного екологічного законодавства та державним будівельним нормам.

 

7. Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання ДДП:

Під час здійснення СЕО передбачається розглянути ряд заходи із запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків для довкілля. Планування таких заходів здійснюється у відповідності із вимогами чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища (ЗУ «Про охорону навколишнього природного середовища», ЗУ «Про атмосферне повітря», ЗУ «Про природно-заповідний фонд», тощо).

Так, Закон України «Про охорону навколишнього природного середовища» встановлено, що використання природних ресурсів громадянами, підприємствами, установами та організаціями здійснюється з додержанням обов’язкових екологічних вимог:

а) раціонального і економного використання природних ресурсів на основі широкого застосування новітніх технологій;

б) здійснення заходів щодо запобігання псуванню, забрудненню, виснаженню природних ресурсів, негативному впливу на стан навколишнього природного середовища;

в) здійснення заходів щодо відтворення відновлюваних природних ресурсів;

г) застосування біологічних, хімічних та інших методів поліпшення якості природних ресурсів, які забезпечують охорону навколишнього природного середовища і безпеку здоров’я населення;

д) збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду, а також інших територій, що підлягають особливій охороні;

е) здійснення господарської та іншої діяльності без порушення екологічних прав інших осіб;

є) здійснення заходів щодо збереження і невиснажливого використання біологічного різноманіття.

У результаті здійснення СЕО будуть сформовані заходи і рекомендації щодо запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків на довкілля, у тому числі здоров’я населення, які можуть виникнути під час реалізації ДПТ.

 

8. Пропозиції щодо структури та змісту звіту про СЕО:

Зміст Звіту про СЕО складається у відповідності до вимог ст. 11 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» з урахуванням Методичних рекомендацій із здійснення стратегічної оцінки документів державного планування, затверджених наказом Міністерства екології і природних ресурсів України № 296 від 10 серпня 2018 року (зі змінами).

 

9. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання:

Зауваження та пропозиції, щодо визначення обсягу СЕО Проєкту ДДП «Внесення змін до генерального плану та плану зонування території села Перерив Матеївецької сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області в поєднанні з детальним планом території» подаються до Матеївецької сільської ради Коломийського району Івано-Франківської області з дня оприлюднення повідомлення на офіційному сайті (https://mateivetska-gromada.gov.ua/).

Зауваження та пропозиції подаються на електронну адресу mateivoth@ukr.net з темою листа «До заяви про визначення обсягу СЕО» або за телефоном +38 (03433) 92-359.

Строк подання зауважень і пропозицій становить 15 днів, з 10.12.2021 р. по 25.12.2021 р. включно.

Пропозиції та зауваження, подані після встановленого терміну, не розглядаються.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь