A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

«Сьогодні є велика кількість багатих людей, які є убогі духом, а ще більше є бідних, які багаті духом», – Преосвященний владика Василій у с. Дебеславці

Дата: 20.12.2021 16:24
Кількість переглядів: 3394

   19 грудня 2021 р. Б. – надзвичайний день, бо сьогодні ми згадуємо найбільш шанованого й бажаного святого – святителя Миколая. В цей святковий день, Кир Василій Івасюк, єпарх Коломийський, відвідав парафію святого Миколая с. Дебеславці, Корницького протопресвітеріату, де здійснив чин освячення новозбудованого храму.

З великою шаною, радістю та любов’ю зустрічали Преосвященного владику Василія вірні на чолі із своїм душпастирем, о. Романом Ямбором.

    Опісля розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Кир Василій Івасюк у співслужінні із о. Володимиром Дроздом, протопресвітером Корницького протопресвітеріату, о. Олександром Федоришиним, нотаром трибуналу Коломийської єпархії, чисельним духовенством Корницького протопресвітеріату.

Також у цей день з рук Преосвященного владики Василія отримав піддияконські свячення брат Віталій Коцур, студент V курсу Івано-Франківської духовної семінарії імені священномученика Йосафата.

 Звертаючись до вірних, Преосвященний владика Василій наголосив: «Людина створена для тимчасового життя на землі, щоби потім перейти до вічного буття в небі. Жодних матеріальних скарбів не візьмемо зі собою до вічності. Поставимо собі просте запитання: «Для чого живемо на землі та який слід залишимо після себе?» Якщо власними устами зранку й до вечора прославляємо ім’я Боже, тоді увійдемо до Царства Небесного отримати нагороду. Якщо почнемо безмірно збирати багатства на землі тільки для себе, тоді надаремно живемо на землі. Господь сказав, що дерево, яке не приносить плоду, зрубують і кидають у вогонь. Завданням кожної людини, яка живе на землі – зберегти свою душу для вічності.

Сьогодні є велика кількість багатих людей, які є убогі духом, а ще більше є бідних, які багаті духом. Яскравим прикладом серед великого багатства зберегли дух убогості Авраам, Яків, цар Давид та праведний Іов…

Добрим прикладом для нас є сьогоднішній святий – святитель Миколай. Святитель походив із багатої родини, але все своє життя витрачав на діла милосердя для потребуючих, рятуючи їхнє життя та душі. Цієї мудрості вчить нас Церква Христова, в якій проповідується про це щонеділі у храмі».

Вкінці Божественної Літургії Преосвященний владика Василій подякував усім жертводавцям, які доклалися до будівництва храму та нагородив їх грамотами. Також грамотою Митрополита Івано-Франківського, Кир Володимира Війтишина, було нагороджено о. Романа Ямбора, котрий провадив будівництво храму Святого Миколая. А від парафіян с. Королівки о. Роман отримав цінний подарунок – напрестольний хрест, який вручив йому о. Олександр Селезінка.

«Сьогодні ми з вами відкриваємо святиню – храм святого Миколая, куди кожен з нас може прийти і подякувати Богу. Подякувати за те, що в такий складний час, ми маємо змогу відкривати храми. Громада з Божою поміччю може зробити дуже багато. Може зробити тоді, коли вона об’єднана і має спільну волю і мету» - такими словами звернувся до присутніх сільський голова Матеївецької громади Любомир Веселовський. Любомир Михайлович подякував кожному, хто долучився до будівництва храму та вручив Сертифікат на суму 5 тис. грн. на потреби Божого храму.  

О. Роман подякував владиці Василію за душпастирські відвідини та вичерпну науку, а також і усім парафіянам-жертводавцям, котрі спричинилися до побудови храму.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь