Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ОБЕРІГАЙТЕ СВОЇХ ДІТЕЙ ВІД ВАЖКОЇ НЕДУГИ!

Дата: 04.02.2022 10:21
Кількість переглядів: 311

Міністерством охорони здоров’я України, з метою реагування на спалах поліомієліту в країні (Рівненська та Закарпатська області), відповідно наказу МОЗ України від 30.12.2021р №2922 «Про затвердження Плану заходів з реагування на спалах циркулюючого вакциноспорідненого поліовірусу тип 2»,  розпочата кампанія імунізації проти поліомієліту дитячого населення.

             Поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання, яке викликає поліовірус. Перебіг хвороби характеризується ураженням центральної нервової системи, з виникненням парезів і паралічів, іноді може закінчуватися смертю хворого. Вірус поліомієліту поширюється від людини до людини через грязні руки, фекалії, слину, особливо через заражену їжу та воду. Найбільш вразливими до поліомієліту є діти віком до п’яти років.

           Поліомієліт невиліковний, на сьогодні не існує спеціального противірусного лікування цього захворювання. Але його поширенню можна запобігти завдяки щепленням: дітей вакцинують у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 і 14 років. Шістьох доз вакцини достатньо, щоби сформувався імунітет до поліомієліту до кінця життя.

Ліків проти поліо не існує. Єдиним захисом є вакцинація

          Сьогодні загроза інфікування поліомієлітом серед дітей особливо висока.   Якщо ви маєте дітей до 6 років і пропустили щеплення від поліо (відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень їх роблять у 2, 4, 6 і 18 місяців, 6 і 14 років), будь ласка, відвідайте Вашого сімейного лікаря, щоб надолужити пропущені дози. Це допоможе захистити дитину від інфікування та невиліковного паралічу.


Начальник Коломийського районногоідділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» ІВАН КОВАЛЬЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь