A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Новини

Дата: від до Скинути

Відбулася сесія Матеївецької ОТГ (відео)

Відбулася сесія Матеївецької ОТГ (відео)

Будівництво мосту через Прут у Замулинцях та Дебеславцях, ремонти доріг у багатьох населених пунктах Матеївецької ОТГ. А ще - проведення високошвидкісного Інтернету у села Запруття. Власне це основні питання, які затвердили під час 12 позачергової сесії Матеївецької ОТГ.

21:25 03.05.2018

«Вічний біль наш – Чорнобиль»

«Вічний біль наш – Чорнобиль»

Болем для України, і не лише для неї, залишається чорнобильське лихо. Тому бібліотека с. Замулинці провела годину пам’яті «Чорнобильське відлуння не стихає…» (до 32-ої річниці від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф). Доповнення до заходу була книжково-ілюстративна виставка «Вічний біль наш – Чорнобиль»

19:16 27.04.2018

Щорічно в третю суботу квітня

Щорічно в третю суботу квітня

Щорічно в третю суботу квітня (21 квітня), коли наша планета Земля вже готова до весняного оновлення в Україні святкують  День Довкілля. Головною метою цього свята є поліпшення стану нашої природи. З цією метою, завдяки     спонсорській допомозі фірми «Прометей», бібліотека с. Семаківці з старостою сіл Семаківці, Замулинці, Кринички Іваном Назарійчуком провела акцію «Посади дерево». За допомогою цієї акції вдалося озеленити територію села, а саме, висаджено туї і яблуні біля клубу, пам’ятника воїнам, полеглим у роки Другої світової війни і біля спортивного майданчика в с. Семаківці.

18:46 27.04.2018

Перші кроки успіху

Перші кроки успіху

За словами голови ОДА О. Гончарука, результатом децентралізації є спроможна громада, здатна самостійно розвиватися. На його думку, одним із прикладів успішної громади в області є Матеївецька ОТГ, де за короткий час відновлено низку соціальних об’єктів, триває розбудова дорожньої інфраструктури, втілюються енергоефективні проекти, розвивається сфера культури. Її досвід може стати стимулом для об’єднання інших населених пунктів задля власного поступу. Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування визначив Матеївецьку ОТГ однією з найуспішніших. Менш як за рік тут реалізовано понад три десятки інфраструктурних проектів.  Матеївецький сільський голова об’єднаної територіальної громади Петро Книшук зазначив, що завдяки реалізації реформи децентралізації місцеві громади отримали усі ресурси для власного розвитку.

20:08 26.04.2018

Дерева миру і добра

Дерева миру і добра

З ініціативи голови сільської ради Матеївецької ОТГ Петра Книшука на території громади проведено масштабну акцію з озеленення. Закуплено на Снятинщині понад дві сотні зелених насаджень. В основному це туї колоновидні та яблуні. Вічнозелені декоративні деревця тепер будуть прикрашати території біля об'єктів соціально-культурного, духовного призначення,адмінбудівель.

20:07 26.04.2018

Крок до Олімпу

Крок до Олімпу

Сімнадцять юнацьких команд узяли участь в обласних змаганнях з футболу на призи клубу «Шкіряний м'яч» серед юнаків 2007 року народження. Зональні ігри ІІІ етапу відбувались у Нижньому Вербіжі, Івано-Франківську, Калуші та Стецеві (Снятинський р-н).  У Нижньому Вербіжі за єдину путівку у фінал вели спортивну суперечку команди сформовані з учнів загальноосвітніх шкіл: Дебеславцівської (Матеївецька ОТГ), Коломийської № 6, Переріслянської (Надвірнянський р-н), Микуличинської (Яремчанська міськрада). За результатами цікавих і непоступливих футбольних протистоянь перше місце виборола Дебеславцівська ЗОШ. Підопічні Василя Яремійчука не проопустили на турнірі жодного м'яча у власні ворота.

18:16 23.04.2018

Національно-визвольний рух середини 20 ст. в селі Дебеславцях

Національно-визвольний рух середини 20 ст. в селі Дебеславцях

Після невдалої спроби вибороти Самостійну Державу в часи Української Революції 1917-21 рр. в Дебеславцях запанувало мирне життя. З ініціативи та під орудою місцевого пароха Онуфрія Вергуна, що служив тут з 1900 по 1937 р., збудовано Народний Дім. При ньому діяла читальня Товариства «Просвіти», заснованого о. Вергуном, та драмгурток і хор. Місцевому священнику допомагали провадити просвітницьку працю колишні коломийські гімназисти – недавні вояки УГА та січові стрільці: Степан Томенко – підхорунжий УГА, Павло Томенко – сільський війт, Петро Семенчук, Іван Бейсюк – дяк, Микола Трутяк та інші. В 30-их роках в Дебеславцях вже діяло підпілля ОУН. 1939 року після проголошення Карпатської України на її захист вирушили добровольці, члени ОУН: Григорій Петрук – «Шкварків», Йосип Ткач – «Карий» та Павло Амброзяк – «Юрко». Не дійшли вони до Закарпаття, бо були арештовані польською поліцією.

18:09 23.04.2018

У Дебеславцях відбулося Свято прапора (відео)

У Дебеславцях відбулося Свято прапора (відео)

Свято прапора. У Дебеславцях відбулося масштабне мистецьке патріотичне дійство.  Тут 51 рік тому справжні герої, не боячись гонінь та репресій комуністичного режиму, встановили синьо-жовтий стяг. Вже більше десятка років місцеві мешканці щороку у великодні дні вшановують пам'ять односельців.

20:32 13.04.2018

ЗОЛОТИЙ СЕЗОН ДЛЯ ДЕБЕСЛАВЦІВ

ЗОЛОТИЙ СЕЗОН ДЛЯ ДЕБЕСЛАВЦІВ

Футзальні змагання у Суперлізі міжрайонного чемпіонату  відбулися за беззаперечного домінування МФК «Фурнітура-Дебеславці». Протягом усього чемпіонату дебеславцівські спортсмени демонстрували потужну атакувальну гру, яка достроково забезпечила їм підсумкове перше місце. В останній ігровий день «Фурнітура-Дебеславці» вже у якості чемпіона перемогла своїх найближчих конкурентів у чемпіонській гонитві. Завдяки перемогам над командами П'ядик і Пістиня, дебеславцівчани підкорили чемпіонську вершину з рекордним показником: 22 перемоги у 22 іграх! Команда «Опель» (П'ядики) посіла другу сходинку, "Кремінь" (Пістинь) здобув бронзові нагороди.

18:05 15.03.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь