Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Новини

Дата: від до Скинути

ЩОБ У МИРІ Й ЗДОРОВ'Ї РІК ПРОЖИТИ

ЩОБ У МИРІ Й ЗДОРОВ'Ї РІК ПРОЖИТИ

Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Віддавна з цим празником пов'язували чимало народних звичаїв і традицій. Мешканці Кропивища, Матеївецької ОТГ бережуть традиції та обряди і у наші дні. Цьогорічне свято не стало винятком. Зранку у місцевому церковному храмі відбулась служба Божа. Після літургії усі дружньою ходою вирушили до джерела «Джуркут». Тут під пагорбом букового лісу особлива цілюща вода збагачена залізом. Вже традиційно біля «Джуркута» облаштовують льодове містечко. Мешканець Кропивища, заступник сільського голови Матеївецької ОТГ Василь Маруняк відзначає дружність та енергійність односельців, яких згуртував навколо потрібної справи депутат Петро Дригаловський.

20:40 25.01.2018

Шкільний меридіан Стимул для наступних вершин

Шкільний меридіан Стимул для наступних вершин

Перший день навчання після канікул ознаменувався приємними подіями у НВК Замулинців та Пилипів. До учнів і педагогів завітав голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук та методист з питань освіти Світлана Головань. Гості прибули з почесною місією – нагородити абсолютних переможців районних олімпіад. На урочистій лінійці, звертаючись до Замулинецької шкільної родини,  Петро Книшук висловив слова вдячності учителям, які прищеплюють дітям любов до науки, допомагають розвивати їхні здібності. 

19:22 17.01.2018

РІВНЯННЯ НА КРАЩИХ

РІВНЯННЯ НА КРАЩИХ

У рамках реформи децентралізації в Україні наразі утворено 665 об'єднаних громад. Лідери – Дніпропетровська (56 ОТГ) та Житомирська області (45 ОТГ). На Прикарпатті станом на початок грудня за новим територіально-адміністративним устроєм розвиваються 23 громади. Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування визначив Матеївецьку ОТГ однією з найуспішніших. Менш як за рік тут реалізовано понад три десятки інфраструктурних проектів. Тому Центр і започаткував низку екскурсійно-ознайомчих поїздок у Матеївці, щоб переймати досвід становлення та успішного розвитку об'єднаної громади. «Вільний голос» уже писав про візит харків'ян на Коломийщину.

17:07 16.12.2017

У Метеївецькій ОТГ провели день відкритих дверей (відео)

У Метеївецькій ОТГ провели день відкритих дверей (відео)

У Метеївецькій ОТГ день відкритих дверей. Тутешню територіальну громаду відвідали сільські голови та представники об’єднань Коломийського та Долинського районів.  Організатор зустрічі - центр розвитку місцевого самоврядування, який працює за рахунок грантових коштів. Гостям показали досягнення об’єднання за неповний рік.

10:55 10.12.2017

Коломийщину відвідала делегація з Харківщини

Коломийщину відвідала делегація з Харківщини

Коломийщину відвідала делегація з Харківщини Представники органів місцевого самоврядування Харківської області завітали, аби переймати досвід та дізнатись про роботу об'єднаних територіальних громад. Зокрема, відвідали Матеївецьку ОТГ. Там представництву з Харківщини розповіли про десять місяців роботи громади. Голова ОТГ Петро Книшук ділився успіхами та досвідом. Окрім цього, гості могли самі побачити, як живе громада, адже побували у багатьох селах об'єднання.

20:37 01.12.2017

Телеглядачі врятували життя 11-річній дитині з Прикарпаття (відео)

Телеглядачі врятували життя 11-річній дитині з Прикарпаття (відео)

Допомогти 11-річній Діанці Ковальчук з Дебеславців вирішили однолітки. Учні Матеївецького навчально-виховного комплексу організували благодійний ярмарок домашньої випічки. Усі зароблені кошти віддали на потреби сім’ї Ковальчуків.  Нагадаємо, Діанці Ковальчук терміново потрібно було зробити повторне шунтування головного мозку. Коштів на це сім’я не мала. Після сюжету в ефірі телеканалу НТК, потрібну суму для операції небайдужі перерахували. Зараз дівчинка вже пройшла реабілітацію та почувається значно краще.  

11:10 21.11.2017

День працівників сільського господарства відзначили у Матеївецькій ОТГ (відео)

День працівників сільського господарства відзначили у Матеївецькій ОТГ (відео)

День працівників сільського господарства відзначили у Матеївецькій ОТГ. Тут вже традиційно підводять підсумки роботи у цій сфері. Сільське господарство - одна з найважливіших галузей економіки України. На території населених пунктів Матеївецької ОТГ є підприємства і господарства, які успішно працюють вже багато років. Для усіх працівників сільського господарства влаштували святковий концерт, а кращих – нагородили подяками і грамотами.

11:01 21.11.2017

ТІ, ХТО ЗАСІВАЄ НИВУ ДЕРЖАВНОСТІ

ТІ, ХТО ЗАСІВАЄ НИВУ ДЕРЖАВНОСТІ

Листопад традиційно приносить свято тим, хтогосподарює на полях і фермах, хто доглядає сади, приносить у кожн уоселю хліб і до хліба, хто зміцню єдобробут України. З давніх-давен Україна славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. В усі часи хліборобська праця була визначальною складовою розвитк удержави, запорукою ї їстабільності. Отож напередодні професійного свята працівників сільського господарства «Вільний голос» побував на ланах, токах і фермах, познайомився з непростими буднями аграріїв і охоче розповідає про все читачам. ФГ «Прометей», Перерів.

11:28 17.11.2017

ОБ’ЄДНУЮЧИЙ ФАКТОР ЗГУРТУВАННЯ НАЦІЇ

ОБ’ЄДНУЮЧИЙ ФАКТОР ЗГУРТУВАННЯ НАЦІЇ

«Попри всі інші державотворчі елементи, не занехаймо культури, бо цей дар більше від будь-якого іншого зробить Україну улюбленим домом для нашого народу та могутнім, миротворчим, гідним міжнародної уваги та пошани членом людства». Блаженіший Любомир Гузар.

11:33 14.11.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь