A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Заходи культури

Акція# День у бібліотеці

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначають 30 вересня у бібліотеці с. Семаківці відбулася акція # Деньубібліотеці. В акції взяли участь найактивніші користувачі бібліотеки – учні 3-4 класів початкової школи. Діти розповідали про свої улюблені книжки, які вони брали у бібліотеці.

14:36:51 01.10.2019

Організація сімейного та родинного дозвілля у клубних закладах»

30 вересня 2019 року у навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття в м. Івано-Франківську відбувся обласний семінар директорів, завідувачів методичними кабінетами районних, міських Палаців Будинків культури, Народних домів та директорів базових клубних закладів ОТГ на тему: "Організація сімейного та родинного дозвілля в клубних закладах". У програмі семінару:

14:34:31 01.10.2019

Фестиваль "Гуцульське весілля"

29 вересня 2019 року у Мишині Нижньовербізької ОТГ відбувся етно-культурний фестиваль "Гуцульське весілля", де показали давні весільні традиції. Фестиваль провели в рамках реалізації гранту проєкту Малі міста - великі враження Міністерства культури України.

14:28:46 30.09.2019

«Бібліотеки та громада»

29 серпня 2019 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка відбувся обласний семінар «Бібліотеки та громада: динамічний розвиток і пошук нових форматів взаємодії» для директорів ЦБС та бібліотек ОТГ за участю ген директора Директорату державної мовної політики Міністерства культури України Нікіфоренко Л. С., експерта Чмироа О. В. та начальника управління культури, національностей та релігій ІФОДА Федорака В. В.

16:53:05 06.09.2019

Майстер-клас з проведення ігрових програм

27 серпня 2019р. у НМЦК і ТП відбувся майстер-клас для організаторів дозвілля молоді та дітей області "ГРА-ЦЕ ДИВО". Своїм досвідом ділились: Тетяна Бариляк - BARVA, співачка, ведуча, організатор мистецьких і благодійних заходів, учасниця популярних музичних телепроектів, спікер мотиваційних тренінгів; Ірина Суслик, директорка Солотвинського Будинку культури, культорганізаторка; Любов Гринюк, методист Тлумацького районного відділу культури, переможниця Всеукраїнського фестивалю ігрових програм, культорганізаторка. Майстер-клас організували працівники культурно-просвітницької роботи ( завідувач - Яковишина В.Б, провідний методист - Карпаш А.М., методист І категорії - Півторак Д.В)

16:52:27 06.09.2019

Свято Спаса: поєднання Божого й людського

   19 серпня за новим стилем є свято Преображення Господнє, або Спаса. В цей день у церкві святять груші, яблука, мед і обжинкові вінки, або жмут колосся жита й пшениці.     Колись правовірні селяни до цього дня не їли садовини, бо це вважалося гріхом. Повернувшись з церкви, родина, звичайно, врочисто сідала за стіл і розпалялася: їли яблука з медом і запивали виноградним або яблуневим вином — «щоб садовина родила».

16:29:57 06.09.2019

«Маковея» - свято семи святих мучеників Маковеїв

14 серпня за новим стилем в народі святкують свято Маковея, яке в церковному календарі називається днем семи мучеників Маковеїв. З цього дня розпочинається «Спасівка» - піст, який триває два тижні. В цей день у церквах святять мед, квіти і мак.  Серед квітів у  букеті обов’язково присутні великі достиглі голівки маку. Такий букет називається «маковійчик».

16:22:50 06.09.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь