A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Заходи культури

У книжковім дивосвіті виростають творчі діти

Щороку в останній тиждень березня під час весняних канікул у бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького  читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому.

13:21:10 08.04.2019

Мандрівка сторінками казок збірки І. Франка «Коли ще звірі говорили»

20 березня бібліотеки Матеївецької ОТГ долучилися до Обласного дня читання, а саме, взяли участь у акції «Березень. Читають всі!». Метою заходу була популяризація і підтримка дитячого читання, залучення до бібліотек нових користувачів. Ідея проведення акції народилась у працівників Львівської обласної бібліотеки для дітей і вже стала доброю традицією.

12:44:38 25.03.2019

«Тарас Шевченко: постать крізь століття»

 В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого народу — Тарас Шевченко. Він син неньки-України, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме Тарас Григорович зберіг і повернув народу його голос — українську мову. Для кожного з нас ім'я Шевченка є святим.

12:05:02 14.03.2019

«На струнах Кобзаревої душі»

Багато десятиліть незгасним вогнем усеперемагаючого патріотизму палахкотить могутня і ніжна Шевченкова поезія. Портрети Тараса змалку впізнає кожна дитина. Нас просто не існує без Шевченка. Магія Шевченкового слова незбагненна. Пишучи про старовину, він думає про сучасність. Тарас Шевченко промовляє до національної свідомості українців, до їхньої честі і гідності. З нагоди 205-ої річниці від дня народження Кобзаря у Будинку культури с. Матеївці відбулася літературно-музична композиція «Іду з дитинства до Тараса».  Захід розпочав Василь Волошенюк соліст народного аматорського духового оркестр «Водограй» піснею «Шлях до Тараса».

10:32:19 11.03.2019

Життя як пісня, а пісня як життя

     Щедра на таланти Матеївецька громада. Багато її жителів закоханих у народне мистецтво бережно вишукують, знаходять і зберігають музичні і пісенні перлини, примножують духовну скарбницю, доносять її багатство до широкого слухача. Серед них особливе місце належить Народному аматорському фольклорно-етнографічному колективу «Веселі молодиці» Народного дому с. Перерив. Засновником ансамблю у 1989 році була Марія Михайлівна Трачук. У 1998 році колективу було присвоєно почесне звання «Народний аматорський». З 2012 року керує колективом Ганна Григор’єва.

10:29:54 10.03.2019

«Ти себе Українкою звала…»

Українська земля породила багатьох письменників і поетів, які не тільки збагатили нашу літературу, але й уславили її серед інших літератур світу. Одне з найвеличніших імен серед них — ім'я Лесі Українки.

10:34:43 07.03.2019

«Стрітення відзначаємо – весну красну зустрічаємо»

   15 лютого – свято Стрітення, яке відзначають через 40 днів після Різдва Христового. На Стрітення, за народними уявленнями, зима іде туди, де було літо, а літо – де була зима. На Стрітення Зиму веде попід руки старий дід Мороз, вона зігнулася, трясеться і ледве йде. Кожух на бабі Зимі полатаний, чоботи подерті, а в хустці на голові миші діри погризли, і з тих дір сиве волосся стирчить. В руках Зима несе надщерблений кошик з льодом, а через плечі у неї – порожнісінька торба.

10:38:34 22.02.2019

Рідна мова – золота скарбниця душі народної

  Рідна мова – це мова твого дитинства, це материнська мова, що звучить у піснях та колискових, у віршах та легендах, казках, які нам розповідали перед сном. Це шлях, яким ти йтимеш доти, доки не сягнеш краю. Це твої думки та почуття, це твої наміри та прагнення, адже ти наодинці з собою розмовляєш своєю мовою, рідною для тебе.

10:46:32 21.02.2019

Через вогонь війни

Війна… Це слово асоціюється з чимось жахливим. Все далі і далі час відносить нас від страшних людських трагедій, але наші солдати були і завжди будуть гордістю своєї країни. Вони – неповторний приклад для майбутніх поколінь, і обов’язок кожного з нас – бути гідним подвигу захисників своєї Батьківщини.

09:20:33 15.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь