A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Заходи культури

Коли файна Коляда – то й Розколяда на славу!

    Гарну традицію виплекала наша Матеївецька громада – завершувати різдвяно-новорічні свята величною спільною Розколядою. Аматори Коломийщини, Снятинщини, Косівщини та нашої громади привезли на свято різнобарв’я колядок, як збережених та пошанованих з давнини, так і сучасних.

13:18:15 11.02.2019

Новорічне селфі у бібліотеці

Протягом місяця січня у бібліотеці с. Семаківці була оформлена новорічна фото зона. Сучасна бібліотека має бути в об’єктивах її відвідувачів, адже у нас круто! З метою розвитку інтересу до читання та популяризації бібліотеки у бібліотеці була проведена селфі-акція, як один із сучасних трендів.

13:15:49 30.01.2019

Лунали колядки аматорів нашої громади на II Різдвяному фестивалі «Ой, радуйся, земле» у селищі Печеніжин

27 січня 2019 року в Будинку культури селища Печеніжин відбувся ІІ Різдвяний фестиваль «Ой радуйся земле». На фестивалі з чудовими колядками виступили церковні хори Храму Великомученика Димитрія Солунського с. Кропивище та Храму Архістратига Михаїла с. Тростянка

12:18:45 27.01.2019

З різдвяною колядою у геріатричні пансіонати м. Коломия, с.Ковалівка та у коломийський медичний заклад для ветеранів АТО

У світлі Різдвяні дні  аматори художньої самодіяльності села Перерив з «Маланкою» та веселою колядою завітали до мешканців геріатричних пансіонатів у м. Коломиї та с. Ковалівка. Адже, Різдвяні свята несуть особливо піднесений настрій. Це той неповторний час, коли кожного із нас наповнюють почуття любові, добра та щирості один до одного. Дуже важливо, щоб у Різдвяні свята у кожній душі засяяв живий Христос! Саме ці почуття вони подарували мешканцям пансіонатів.

11:54:49 14.01.2019

Наша маланка не сама ходить…

За тиждень після коляди, напередодні Нового Року (за старим стилем), українці святкують Щедрий Вечір. За християнським календарем – це день преподобної Меланії. Маланка сама не ходить, а має свій «почот». Почот неабиякий: орач з чепігами від плуга, сівач з сівнею через плечі, дід з гарапником, коза, циган, циганка, пан з панею, жид з жидівкою, чорт з ріжками і наречений Маланки – богатир Васильчик. Все це в кожухах догори вовною, в лахмітті, підмальоване білою глиною, замащене сажею, з клоччя зроблені бороди, вуса, патли… Одним словом – хто як зумів!

11:48:11 13.01.2019

Коляда - дух Різдва

Різдво Христове – це свято нашої духовності, свято милосердя, свято давнє і вічно молоде. Різдвяні свята починаються колядками на Святвечір. У колядках багато мудрості, доброти, людських почуттів. Славлять у них господаря, господиню, славлять Христа і працьовиті руки хліборобів. Здавна колядників чекали у кожній хаті, їм раділи,бо існувала прикмета: що більше колядників, то щасливіше житиме родина. Тож гурти колядників ходили селами нашої громади у Різдвяні свята.

11:17:41 07.01.2019

Заходи до 100-річчя створення ЗУНР

Споконвіків українці демонстрували свій високий чин, дух, міцність і волю до боротьби, прагнення до свободи, до створення своєї незалежної держави.

12:04:47 07.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь