A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Аналіз методичної роботи за І семестр 2019-2020н.р.

Дата: 27.12.2019 09:25
Кількість переглядів: 1494

У період, коли освіта України набуває кардинальних змін, виникає необхідність в оновленні методів та прийомів навчання, в залученні інноваційних методик процесу формування в учнів предметних та життєвих компетентностей. Сучасному суспільству потрібні громадяни, які здатні приймати нестандартні рішення, тобто підходити до вирішення тієї чи іншої проблеми, самоконтролювати та самооцінювати результати своєї діяльності.

Основним завданням учителя на нинішньому етапі розвитку нашого суспільства є забезпечення виходу кожного учня на рівень базової освіти та встановлення розвитку пізнавальної і творчої активності, формування не тільки предметних компетентностей учнів, а й самоосвітніх. Тому всі аспекти навчання повинні бути спрямовані на розвиток творчої особистості розкриття обдарованості кожної дитини.

Докорінні зміни в соціально-економічних умовах життя українського суспільства спричинили суттєві перетворення в системі освіти. Сьогодні перед школою постає завдання не просто дати учням певні знання й уміння, а сформувати таку людину, яка здатна творчо мислити, приймати рішення й адаптуватися за будь-яких умов. Це вимагає перебудови діяльності педагога і, в першу чергу, його взаємодії з учнем на користь процесів саморозвитку й самоорганізації. Розв`язанню таких завдань значною мірою сприяє організація методичної роботи.

    Метою методичної роботи в школі є підвищення професійної компетентності і методичної майстерності вчителів. Вона спонукає кожного вчителя до роботи над вдосконаленням свого фахового рівня; сприяє взаємному збагаченню членів педагогічного колективу педагогічними знахідками; дає можливість молодим учителям вчитися педагогічної майстерності у старших і більш досвідчених колег; забезпечує підтримання у педагогічному колективі духу творчості, прагнення до пошуку.

На засіданнях МО 2019-202 н.р. учасники активно обговорюють нормативно-правові документи щодо організації навчально-виховного процесу в закладах освіти, актуальні проблеми методики викладання шкільних дисциплін, інформація стосовно проведення навчальних позакласних занять, ведеться огляд та обговорення методичної літератури, книг, періодичних видань тощо.

Так 25 жовтня 2019 року відбулося засідання МО  вчителів початкових класів на базі Пилипівської гімназії (ЗДО с.Кропивище) на тему: «Креативність, як механізм до творчої самореалізації і самоактуалізації молодших школярів та вихованців ЗДО на уроках та заняттях”. Засідання відбувалося у  формі психолого- педагогічного практикуму.

Учасниками МО були вчителі 2 і 3 класів та вихователі ЗДО. Всіх присутніх привітали вихованці різновікової групи садка с.Кропивище. Особливу увагу було наділено вчителю-пенсіонеру - Долішняк Ганні Степанівні, яка розповіла про історію виникнення села та школи.

Цікавим етапом засідання був майстер клас з гончарства, який було проведено в приватній майстерні “Черепок”  м. Косів.

Належної уваги заслуговує краєзнавчо-екологічна екскурсія національно природним парком  “Гуцульщина” та підприємством з виготовлення мінеральної води “Пістинська джерельна”.

Методичне об’єднання було проведено з елементами креативності та новизни.

А також 23.10.2019р. на базі Дебеславцівської гімназії було проведене цікаве МО на тему «Формування здоров’язбережувальної компетентності учнів – пріоритетний напрямок навчально-виховного процесу з фізичної культури.(Товаристська зустріч з футболу між командами ЗЗСО) та був проведений активний відпочинок  спільно з Лазертаг клубом «Варта»

 

 

  

  

А також 24.10.2019р. відбувся культурний похід вчителів словесників до кінотеатру Стрічка, на перегляд неймовірного, захоплюючого програмового фільму І. Я.Франка «Захар Беркут»

Не менш цікавим було проведено 01.11.2019р. МО вчителів природничого циклу  де колеги Опорного закладу Замулинецький ліцей поділилися фінансовою грамотністю. Засідання відбулося у формі гри на тему «Модернізація освітнього процесу шляхом впровадження інноваційних педагогічних технологій». 

  

 

 

Відповідно до плану  методичної роботи відділу освіти, молоді і спорту, культури Матеївецької ОТГ 15.11.2019р. відбулося засідання МО практичних психологів та педагогів-організаторів. Під час даного засідання, ділилися досвідом роботи вчителі  Дебеславцівської гімназії з даної теми: «Психолого-педагогічні стратегії соціалізації творчої особистості»  де всі присутні мали змогу насолодитися та помилуватися чудовими краєвидами, подихати чистим карпатським повітрям, відкрити для себе багато цікавого, нового та корисного.

 

 

28. 11.2019р. на базі Опорного закладу Замулинецький ліцей відбувся щорічний огляд художньої  самодіяльності - «Розколяда» , закладів загальної середньої освіти Матеївецької ОТГ. Учасники колективів продемонстрували  цикл новорічно - різдвяних свят, які додали всім присутнім святковий настрій. Юні аматори сцени продемонстрували свої вокальні здібності, декламаторську та високу виконавську майстерність, сценічну культуру, артистичність та емоційність виконання.

Всі номери відзначилися оригінальністю та неповторністю.

Право виступу на районному рівні виборов колектив Матеївецької гімназії філії Опорного закладу Замулинецький ліцей.

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь