Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

НА ВОДОХРЕЩА – ДО «ДЖУРКУТА»

Дата: 19.01.2021 19:44
Кількість переглядів: 4032

Щороку освячення води на Йордан у Кропивищі відбувається з особливим колоритом. Після церковного богослужіння всі дружно попрямували в урочище «Джуркут». Про цілющі властивості джуркутського джерела відомо далеко за межами громади. Тут вода особлива, кажуть місцеві, має багатий мінеральний склад. В урочистій обстановці о. Олексій провів чин освячення води, щедро окропивши нею всіх присутніх. Варто зазначити, що минулого року Матеївецька громада перемогла в конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад у рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку».


Цільову субвенцію з області спрямовано місцевому бюджету для облаштування відпочинкової зони біля джерела «Джуркут» в Кропивищі. Співфінансував лікувально-оздоровчий проєкт депутат обласної ради Богдан Книшук. Тепер ця мальовнича місцина стала ще більш привабливою для туристів. На Водохреща сільські майстри-умільці урочище «Джуркут» перетворюють на Різдвяне льодове містечко, яке приваблює і дітвору, і дорослих. Завдяки ініціативності сільського старости Петра Дригаловського, діловода Василя Козюка місцеві активісти з льоду та супутніх матеріалів цікаво та оригінально облаштували все довкола. Після освячення води громаду привітав з Водохрещем заступник сільського голови Матеївецької територіальної громади Володимир Багайлюк, подякував усім причетним до облаштування джерела «Джуркут», побажав у добрім здоров`ї прожити весь рік.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь