A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Торгівля людьми – проблеми сьогодення

Дата: 25.10.2021 15:03
Кількість переглядів: 374

Торгівля людьми становить значну суспільну небезпеку для жінок, чоловіків і дітей, яких продають із метою жебракування, сексуальної експлуатації, використання у порнобізнесі та інших незаконних видах діяльності, які принижують честь та гідність людини.

Залучення до експлуатації багатьох людей дуже часто відбувається через низький рівень поінформованості щодо можливих ризиків та призводить до того, що вони досить легко стають жертвами торгівлі з тяжкими наслідками для власного здоров’я або навіть життя. Тому одним із важливих завдань у сфері протидії торгівлі людьми є інформаційно-просвітницька робота для різних вразливих категорій населення. З цією метою у Матеївецькій громаді було проведено ряд заходів: у бібліотеці с. Семаківці 19 жовтня відбувся відео лекторій «Злочин, який не розголошується», у бібліотеці с. Матеївці 20 жовтня -  інформаційно-пізнавальна година «Прояви рабства у сучасному світі», 21 жовтня у клубі с. Тростянка відбулася пізнавальна година «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства».

Начальник служби у справах дітей та соціального захисту нашої громади Тетяна Ілюк спільно з громадськістю, представниками органів місцевого самоврядування, поліцією провели круглий стіл на тему «Торгівля людьми – це не міф, це реальність». Учасниками заходу проаналізовано діючі нормативно-правові акти, які регулюють питання протидії торгівлі людьми та надання допомоги постраждалим особам. Обговорено питання консультування членів сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, пов’язаних із проблемою вимушеної трудової міграції, безробіття, безпритульності та домашнього  насильства. Особливу увагу приділено питанню взаємодії щодо виявлення ризиків торгівлі дітьми.

Отже, для того, щоб уникнути такого негативного явища як торгівля  людьми потрібно бути досить обачними у виборі кола свого спілкування, роботодавців та знати як захиститися у випадках потрапляння у неприємну ситуацію.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь