A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Домашнє насильство – проблема, яку складно досліджувати

Дата: 23.11.2021 08:36
Кількість переглядів: 340

Домашнє насильство – проблема, яку складно досліджувати. Адже фізичне, сексуальне, психологічне, економічне насильство однієї людини над іншою у сімейних відносинах може мати приховані форми. Інколи як агресор, так і потерпілий, вважають свої стосунки «нормальними». Нерідко люди навіть не розуміють, що стикаються саме з домашнім насильством. У суспільстві існує думка, що домашнє насильство – це заподіяння тілесних ушкоджень. Однак насправді воно може бути не лише фізичним чи сексуальним. Це і психологічний тиск – образи, залякування, заборона спілкуватися з рідними, приниження, ігнорування почуттів особи, і економічні утиски — заборона працювати чи навчатися, контроль сімейного бюджету, позбавлення житла, їжі, одягу…

 З метою важливості пошуку шляхів вирішення проблеми домашнього насилля до Матеївецької громади завітали представники Центру допомоги постраждалим від домашнього насильства «Карітас Коломия». Вони ознайомили присутніх з тією допомогою, яку надає їхній центр, а саме, консультації юриста та юридичний супровід, консультації психолога, корекційна робота з особами, що вчиняють насильство, тимчасовий притулок, соціальний супровід, допомога у працевлаштуванні та відновлення документів, оформлення соціальних виплат.  Їхню допомогу можна отримати цілодобово, зателефонувавши на безкоштовну національну «гарячу лінію» з протидії домашнього насильства 0800500335. В ході зустрічі обговорили виклики, які є перед суспільством, роздано інформаційно-просвітницькі матеріали, в яких роз’яснювалися види насильства та передбачена Законом відповідальність за його вчинення.

Отож, якщо Ви стали свідком чи постраждали від домашнього насилля – звертайтесь! Адже, тема сімейного насилля була, є та ще багато років буде актуальною — поки ми не викорінимо його в сім’ях, де воно відбувається, оскільки досвід домашнього насильства передається майбутньому поколінню.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь