ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо (Яловичина, філе куряче)
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо (Яловичина, філе куряче), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: МАТЕЇВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА, 78267, Україна, Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, с. Матеївці, вул.. Відродження, 10,
код згідно з ЄДРПОУ замовника: 04354048,
категорія замовника: Орган місцевого самоврядування.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо (Яловичина, філе куряче) на 2023 рік.
КЕКВ 2230
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Закупівля товарів UA-2023-01-03-004816-a
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 311 550, 00 грн. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлене аналізом використання аналогічного товару протягом 2022 року та кошторисних призначень.
Термін постачання — з дати укладання договору по 31 грудня 2023 р.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
ЯЛОВИЧИНА: Яловичина свіжа чи охолоджена, у відрубах - м'ясо яловичини охолоджене з температурою в товщині м’якоті від +4 до 0˚С.
Поверхня м’яса рівна необвітрена, зачищена від сухожиль і грубих поверхневих плівок.
Колір від – світло – червоного до червоного.
Смак і запах характерний для доброякісного м’яса без сторонніх смаків і запахів. Консистенція – ніжна, м’яка.
Примітка *: Під терміном «відруби» розуміються відруби 1-го сорту розібрані на напівтуші без кості. До них відносять тазостегнову, поперекову, спинну, лопатку плечову і грудну частини.
М’ясо доброякісно охолоджене, покрито сухою блідо-червоною коркою, при розрізі дещо вологе, але не липке. М’ясний сік прозорий. Колір на розрізі від блідо-рожевого до темно-червоного, в залежності від виду і ступеня обезкровлення тварини. Консистенція еластична. М'ясо повинно бути одержано від забою здорової тварини, вільних від хвороб. На шматках м’яса не повинно бути залишків внутрішніх органів, згустків крові, забруднень, бахромок.
Продукція повинна відповідати вимогам діючих стандартів та технічних умов.
Якість запропонованого товару відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» підтверджується посвідченням якості (або декларація виробника); протоколом випробувань на вміст ГМО; (копії, завірені печаткою та підписом посадової особи, подаються в складі тендерної пропозиції).
Під час подальшого постачання замовнику на кожну партію товару надаються копії вищевказаних документів, дійсні на дату постачання та завірені печаткою та підписом посадової особи постачальника.
КУРЯЧЕ ФІЛЕ:
Філе курчат бройлерів має бути вітчизняного виробництва, охолоджене. Зовнішній вигляд складається із великої (зовнішньої) та малої (внутрішньої) частин. Філе має бути без поривів, добре вимите, із запахом, характерним для даного виду м’яса птиці. Упаковка - у ящики з гофрованого картону, або пластикові ящики, дно і стінки яких застеляються підпергаментом або полімерними та іншими матеріалами, які дозволені МОЗУ для контакту з харчовими продуктами. На кожній одиниці фасування або на ярлику, який вкладається у упаковку, повинне бути маркування. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов`язкова.
Маркування: Упаковані вироби повинні мати маркування, нанесене безпосередньо на пакувальний матеріал або етикетку, яку наклеюють на пакування, чи ярлик, який вкладають всередину надписом до плівки.
На споживчій тарі повинно бути маркування/ етикетування державною мовою, що містить наступну інформацію: назву виробу; назву підприємства-виробника, його адресу і телефон;масу нетто, кг; склад продукту (перелік інгредієнтів, використаних у процесі виготовляння виробів); дату виготовлення; інформацію про харчову та енергетичну цінність продукту; термін придатності до споживання (термін реалізації) та умови зберігання; товарний знак (за наявності); штрих - код (за наявності); позначення ДСТУ, ГОСТ (ТУ).
Пакування: Товар поставляється в споживчій (транспортній) тарі, що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність товару, його товарний вигляд, а також якість та безпеку під час транспортування і зберігання.
Форма споживчого пакування – пакет з харчової полімерної плівки, харчова поліетиленова плівка та інші пакувальні матеріали для даного виду продукції дозволені центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я.
Транспортування: Транспортують усіма видами транспорту в критих транспортних засобах згідно з правилами перевезення вантажів, чинними на даному виді транспорту.
Транспортні засоби та/або контейнери, що використовуються для перевезення мають відповідати вимогам статей 25, 44 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Поставка: Товар поставляється відповідно до заявки/замовлення Покупця. Поставка Покупцю та розвантаження товару здійснюється Постачальником. Вартість пакування, маркування, транспортування та розвантаження Товару включається в цінову пропозицію.
Місце поставки:
1 |
Матеївецька гімназія |
вул. Відродження, 4, с. Матеївці |
2 |
Замулинецький ліцей |
вул. Набережна-Надпруття, 3, с. Замулинці |
3 |
Дебеславцівська гімназія |
вул. Шкільна, 6, с. Дебеславці |
4 |
Залучанська початкова школа |
вул.. Шкільна, 1, с. Залуччя |
5 |
Пилипівська гімназія |
вул.. Українська, 52, с. Пилипи |
6 |
Пилипівська гімназія |
вул. Січових Стрільців, 75а, с. Кропивище |
7 |
Трацький ліцей |
Вул. Б. Хмельницького, 95-Б, с. Трач |
Якість та гарантії якості:
Кожна партія Товару передається Покупцю з документами, що підтверджують його походження, якість та безпеку (посвідчення/декларація виробника про якість, санітарно-гігієнічні висновки, тощо), в яких зазначаються дата виготовлення, від якої відраховується термін придатності.
Інформація про основні споживчі (якісні) характеристики Товару доводиться до відома Покупця у супровідній документації, що додається Постачальником до кожної партії продукції, на етикетці, а також у маркуванні чи іншим способом (у доступній наочній формі), прийнятним для окремих видів продукції з обов’язковим зазначенням ґатунку, дати виготовлення, часових характеристик придатності, умов зберігання, найменування виробника/ фактичної адреси потужностей об’єкта виробництва, познаку ДСТУ (ТУ).
Транспортні засоби та/або контейнери, що використовуються для перевезення товарів мають відповідати вимогам статей 25, 44 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Товар поставляється Покупцю з гарантією того, що він є придатним до споживання протягом строку, що визначений виробником на упаковці Товару чи в супровідній документації, з таким розрахунком, щоб він міг бути фактично використаний за призначенням до спливу цього строку.
Приймання - передача Товару по кількості проводиться відповідно до товаросупровідних документів (накладних), по якості документів, які засвідчують їх походження, якість та безпеку.
Товар, що надійшов до Покупця розпакованим, або у неналежній упаковці підприємства-виробника, без належного маркування, документів, що засвідчують якість та безпеку, без зазначення строку придатності або зі строком придатності, що минув, прийманню не підлягає.
У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником.
Товар має відповідати технічним умовам та/або стандартам, відповідність потужностей (виробничих та/або складських приміщень) вимогам санітарного законодавства.
1. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Учасник у складі своєї пропозиції надає інформацію про виданий експлуатаційний дозвіл або зареєстровані потужності.
2. Продукція повинна відповідати стандартам ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України (стосується товарів, для яких встановлені ДСТУ,ГОСТ, ТУ та інші).
3. Водій (експедитор) або інші особи, які будуть приймати участь у виконанні договору обов'язково повинні мати особисту медичну книжку (надати копію) з відміткою, дійсною на момент кожного завозу товару, та бути забезпечені санітарним одягом (рукавиці та халат обов`язково).
Учасник у складі своєї пропозиції повинен надати копії особистих медичних книжок водія ( експедитора), які дійсні на дату розкриття пропозиції.
4.Учасник повинен мати власний, орендований або іншим чином залучений автомобільний транспорт. У складі своєї пропозиції учасник надає свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, копію договору оренди або інший документ, який відповідно до законодавства, посвідчує право власності чи право користування, завірені належним чином. Постачальник повинен дотримуватися Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
5. Транспорт, що поставляє продукти, має відповідати діючим санітарним нормам та правилам, тара має відповідати діючим санітарним нормам та правилам
6. Кожна партія товару має супроводжуватися документами (завіреними підписом та печаткою), що підтверджують якість, кількість, вагу товару:
- декларація виробника, тощо;
- накладна або товарно-транспортна накладна;
7. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО);
8. Затрати на доставку та розгрузку включаються до собівартості товару.
9. Залишки терміну зберігання продуктів на момент поставки повинні бути не менше 80% загального терміну зберігання.
10. Кожна одиниця товару повинна містити інформацію щодо маркування товару та відповідати вимогам Закону «Про інформацію для споживачів харчових продуктів»