Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі ДК 021:2015: 03220000-9 — Овочі, фрукти та горіхи (Овочі та фрукти)

Дата: 29.08.2023 09:50
Кількість переглядів: 65

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі ДК 021:2015: 03220000-9 — Овочі, фрукти та горіхи (Овочі та фрукти), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: МАТЕЇВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА, 78267, Україна, Івано-Франківська обл.,  Коломийський р-н, с. Матеївці, вул.. Відродження, 10,

код згідно з ЄДРПОУ замовника: 04354048,

категорія замовника: Орган місцевого самоврядування.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015: 03220000-9 — Овочі, фрукти та горіхи (Овочі та фрукти)

КЕКВ 2230

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Закупівля товарів UA-2023-08-23-010292-a

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 121 880 грн. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлене аналізом використання аналогічного товару протягом першого півріччя 2023 року та кошторисних призначень.

Термін постачання — з дати укладання договору по 31 грудня 2023 р.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Найменування

Од.

виміру

Кількість

Технічні вимоги

1

Морква

кг

450

Плоди повинні бути непошкодженими, доброякісними без ознак загнивання, чистими (тобто без сторонніх речовин після миття, або без зайвого грунту, якщо вони не миті), без пошкоджень шкідниками, твердими, не тріснутими і без бокових корінців, не здерев'янілими, без ознак відростання листків, з нормальною вологістю поверхні та без стороннього запаху та присмаку. Ступінь розвитку коренеплодів та їх стан повинні бути такими, щоб вони могли витримувати перевезення і розвантаження. Яскраво оранжевого кольору. Розмір коренеплоду – від 12 см. до 20 см. Без ГМО.

2

Буряк столовий

кг

550

Буряк столовий, коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, з довжиною залишених черешків не більше ніж 2,0 см або обрізаних врівень з плечиками коренеплода. Допустимі коренеплоди з надламаними корінцями. М’якуш соковитий, темно-червоний різних відтінків. Розмір коренеплоду за найбільшим поперечним діаметром – від 8,00 см. до 12,00 см. Без ГМО.

3

Капуста білокачанна

 

кг

850

Капуста свіжа (сезонна). Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі. Головки повинні бути зачищені до щільно прилеглих зелених або білих листків, видалені розеткові, загнилі, жовті, зів’ялі та забруднені листки (не придатні для використання). Довжина качана над головкою – не менше 3,00 см. Маса зачищеної головки – не менше 0,4 кг. Без ГМО.

7

Цибуля ріпчаста

кг

350

Товар повинен відповідати вимогам ДСТУ 3234-95. Зовнішній вигляд – цибулини дозрілі, здорові, чисті, цілі, непророслі, відповідної для ботанічного сорту форми та забарвлення, з сухим зовнішнім цибулинням, висушеною шийкою не більше 2 см. Не допускається наявність цибулин гнилих, запарених, підморожених, пошкоджених хворобами, сільськогосподарськими шкідниками та з механічними пошкодженнями. Розмір цибулин за найбільшим поперечним діаметром не менше 5-6 см. Смак і запах – відповідає даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку.

Пакування – сітка полімерна. Транспортування – у закритих або у відкритих автомобільних транспортних засобах з обов’язковим захистом від впливу температури, атмосферних опадів і світла.

10

Яблука

кг

350

Яблуко свіже, столове, порційне. Плоди за формою і забарвленням, властиві даному сорту, зрілі, без пошкоджень шкідниками і хворобами, з плодоніжкою або без неї, але без пошкоджень шкірки плоду. Перезрілі, гнилі, із механічними пошкодженнями плоди не допускаються. Без ГМО.

12

Банани

кг

500

Банани повинні бути вищого ґатунку, свіжі, цілі, чисті, з жовто-зеленкуватим забарвленням шкірки, та з незначними залишками зелені на кінцях. М’якоть щільна, шкірка легко від неї відділяється, без механічних пошкоджень та тріщин, без ознак гнилі, без пошкоджень шкідниками, не уражені хворобами, без плям. За розміром - середні. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками цвілі, гнилі. Без ГМО Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

13

Апельсини

кг

450

Плоди апельсинів повинні бути вищого ґатунку, свіжі, чисті, без механічний пошкоджень, без пошкоджень шкідниками і хворобами, без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

14

Лимони

кг

35

Плоди лимонів повинні бути вищого ґатунку, свіжі, чисті, не в’ялі, без механічних пошкоджень, без зайвого запаху та присмаку. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками цвілі, гнилі. Без ГМО. Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

Сфера використання: для організації харчування дітей у навчальних закладах громади.

Кожна партія товару поставляється з документами, що підтверджують їх якість та безпеку (посвідчення / декларація виробника про якість, санітарно-гігієнічні висновки тощо) та містять відмітку про контроль вмісту токсичних елементів, мікотоксинів, пестицидів та інших показників безпеки товару.

Смак: властивий даному виду виробів, без стороннього присмаку.

Запах: властивий даному виду виробів, без стороннього запаху.

Пакування: Товар поставляється в споживчій (транспортній) тарі, що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність товару, його товарний вигляд, а також якість та безпеку під час транспортування і зберігання.

Транспортування: Транспортують усіма видами транспорту в критих транспортних засобах згідно з правилами перевезення вантажів, чинними на даному виді транспорту.

Транспортні засоби та/або контейнери, що використовуються для перевезення товару мають відповідати вимогам статей 25, 44 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Поставка: Товар поставляється відповідно до заявки/замовлення Покупця. Поставка Покупцю та розвантаження товару здійснюється Постачальником. Вартість пакування, маркування, транспортування та розвантаження Товару  включається в цінову пропозицію.

Місце поставки:

1

Матеївецька гімназія

вул. Відродження, 4, с. Матеївці

2

Замулинецький ліцей

вул. Набережна-Надпруття, 3, с. Замулинці

3

Дебеславцівська гімназія

вул. Шкільна, 6, с. Дебеславці

4

Залучанська початкова школа

вул.. Шкільна, 1, с. Залуччя

5

Пилипівська гімназія

вул. Українська, 52, с. Пилипи

6

Пилипівська гімназія

вул. Січових Стрільців, 75а, с. Кропивище

7

Трацький ліцей

вул. Б. Хмельницького, 95-Б, с. Трач

Якість та гарантії якості:

Кожна партія Товару передається Покупцю з документами, що підтверджують його походження, якість та безпеку (посвідчення/декларація виробника про якість, санітарно-гігієнічні висновки, тощо), в яких зазначаються дата виготовлення, від якої відраховується термін придатності.

Інформація про основні споживчі (якісні) характеристики Товару доводиться до відома Покупця у супровідній документації, що додається Постачальником до кожної партії продукції, на етикетці, а також у маркуванні чи іншим способом (у доступній наочній формі), прийнятним для окремих видів продукції з обов’язковим зазначенням ґатунку, дати виготовлення, часових характеристик придатності, умов зберігання, найменування виробника/ фактичної адреси потужностей об’єкта виробництва, познаку ДСТУ (ТУ).

Транспортні засоби та/або контейнери, що використовуються для перевезення товарів мають відповідати вимогам статей 25, 44 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Товар поставляється Покупцю з гарантією того, що він є придатним до споживання протягом строку, що визначений виробником на упаковці Товару чи в супровідній документації, з таким розрахунком, щоб він міг бути фактично використаний за призначенням до спливу цього строку не менше 80 % залишкового терміну придатності..

Приймання - передача Товару по кількості проводиться відповідно до товаросупровідних документів (накладних), по якості документів, які засвідчують їх походження, якість та безпеку.

Товар, що надійшов до Покупця розпакованим, або у неналежній упаковці підприємства-виробника, без належного маркування, документів, що засвідчують якість та безпеку, без зазначення строку придатності або зі строком придатності, що минув, прийманню не підлягає.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником.

 

Товар має відповідати технічним умовам та/або стандартам, відповідність потужностей (виробничих та/або складських приміщень) вимогам санітарного законодавства.

1. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

2. Продукція повинна відповідати стандартам ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України (стосується товарів, для яких встановлені ДСТУ,ГОСТ, ТУ та інші).

3. Водій (експедитор) або інші особи, які будуть приймати участь у виконанні договору обов'язково повинні мати особисту медичну книжку з відміткою, дійсною на момент кожного завозу товару, та бути забезпечені санітарним одягом (рукавиці та халат обов`язково).

Учасник у складі своєї пропозиції повинен надати копії особистих медичних книжок водія ( експедитора), які дійсні на дату розкриття пропозиції.

4.Учасник повинен мати власний, орендований або іншим чином залучений автомобільний транспорт. У складі своєї пропозиції учасник надає свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, копію договору оренди або інший документ, який відповідно до законодавства, посвідчує право власності чи право користування, завірені належним чином. Постачальник повинен дотримуватися Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

5. Транспорт, що поставляє продукти, має відповідати діючим санітарним нормам та правилам, тара має відповідати діючим санітарним нормам та правилам.

6. Кожна партія товару має супроводжуватися документами (завіреними підписом та печаткою), що підтверджують якість, кількість, вагу товару:

- декларація виробника, тощо;

- накладна або товарно-транспортна накладна;

7. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО);

8. Затрати на доставку та розгрузку включаються до собівартості товару.

9. Залишки терміну зберігання продуктів на момент поставки повинні бути не менше 80% загального терміну зберігання.

10. Кожна одиниця товару повинна містити інформацію щодо маркування товару та відповідати вимогам Закону «Про інформацію для споживачів харчових продуктів».

Категорично забороняється постачання продуктів харчування у навчальний заклад, зокрема:

-  продукти, що містять генетично модифіковані організми;

- продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти;

- продукти, що містять акриламід (канцерогенна та мутагенна речовина) та глутамат натрію.

Інформація та документи, які подає Учасник на підтвердження відповідності його тендерної пропозиції технічним, якісним вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником:

1.         Декларація виробника/якісне посвідчення чи декларація про відповідність та/або сертифікат відповідності (якості) товару чи інший документ, що засвідчує якість товару, який пропонується до постачання.

2. Учасник у складі своєї пропозиції надає інформацію про виданий експлуатаційний дозвіл або зареєстровані потужності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь