A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

ЩОБ У МИРІ Й ЗДОРОВ'Ї РІК ПРОЖИТИ

Дата: 25.01.2018 20:40
Кількість переглядів: 1059

Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Віддавна з цим празником пов'язували чимало народних звичаїв і традицій. Мешканці Кропивища, Матеївецької ОТГ бережуть традиції та обряди і у наші дні. Цьогорічне свято не стало винятком. Зранку у місцевому церковному храмі відбулась служба Божа. Після літургії усі дружньою ходою вирушили до джерела «Джуркут». Тут під пагорбом букового лісу особлива цілюща вода збагачена залізом. Вже традиційно біля «Джуркута» облаштовують льодове містечко. Мешканець Кропивища, заступник сільського голови Матеївецької ОТГ Василь Маруняк відзначає дружність та енергійність односельців, яких згуртував навколо потрібної справи депутат Петро Дригаловський.

 

- У нас дружні люди, які і завзято працюють, і вміють весело святкувати. Впродовж чотирьох днів газди і молодь створили зимову казку не тільки для дітвори, а й для дорослих. Головним архітектором був місцевий умілець Іван Павличко, - зазначив Василь Маруняк. 
Під час облаштування території, люди творчо вирішили проблему з нестачою льоду. У пригоді став пінопласт. Зокрема, з нього виклали великими літерами «Христос Хрещається» та «Кропивище». З льоду виготовили ковзанку, нижню частину арки. До льодового містечка провели освітлення, територію прикрасили пишно вбраними ялинками. 
Головне дійство – освячення води зібрало багато люду. Отець Юрій провівши обряд освячення, побажав вірянам у мирі і доброму здоров'ї прожити рік і дочекатись наступних свят. На завершення бажаючі прийняли крижану купіль, яка у цей день гартує тіло та зцілює від різних недуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь