A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Новини

Дата: від до Скинути

23 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ

23 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ

Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – незалежності, розквіту і слави української самостійної соборної держави. У нинішній політичній ситуації це свято – не лише данина пам’яті героям минувшини, а й день шани героїв новітніх: Героїв Небесної Сотні, російсько-української війни, усіх, хто сьогодні боронить соборність і незалежність нашої Батьківщини. Цей день є символом незборимості української нації. Один з численних хоробрих захисників України - Дмитро Жолобайло (псевдо "Циган") з Матеївців, для якого весна 2014 теж стала переломною.

13:25 23.05.2020

БЛАГОУСТРІЙ  -2020

БЛАГОУСТРІЙ -2020

За кошти місцевого бюджету поміняно поручні на мостових переходах у Матеївцях та селах грамади. Загалом встановлено нові сучасні ковані поручні на п'яти містках.

20:54 22.05.2020

100 РОКІВ ПОДАРОВАНИХ БОГОМ

100 РОКІВ ПОДАРОВАНИХ БОГОМ

Життя – як мить, і – ціла вічність. Так можна сказати рідним, близьким жительки с. Залуччя Матеївецької ОТГ Ганни Вербицької, яка 16 травня цього року відсвяткувала свій 100-літній ювілей. Доля вела Ганну Йосипівну непростими стежками. Народилася у селянській багатодітній родині. Цій жінці довелося побачити все: і війну, і голод, і перемогу, пройти через сумні і радісні хвилини життя.

13:41 21.05.2020

ДОРОГІ МАТЕРІ!

ДОРОГІ МАТЕРІ!

Традиційно другої неділі травня ми відзначаємо Міжнародний День Матері.   Материнство – дар Божий, вічне джерело буття людського, основа сім’ї, роду і народу. Саме уроки матері є головними дороговказами на життєвому шляху, а її любов – найнадійнішим оберегом. Нелегка і дуже відповідальна праця – виростити своїх дітей здоровими фізично і морально, добрими й сильними у житті, гідними громадянами нашої держави.

09:50 10.05.2020

ЧИ ПОСЛАБЛЯТЬ КАРАНТИН НА ПРИКАРПАТТІ?

ЧИ ПОСЛАБЛЯТЬ КАРАНТИН НА ПРИКАРПАТТІ?

Уряд анонсував послаблення карантинних обмежень в Україні з 11 травня. Однак, рішення про відновлення роботи тих чи інших закладів прийматиме влада на місцях. Під час брифінгу 5 травня, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів розповів, що на Прикарпатті послаблення карантинних обмежень може відрізнятися від інших регіонів України, оскільки Івано-Франківщина входить у трійку областей-лідерів за поширенням коронавірусної інфекції. Так, з 11 травня в державі планують дозволити відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні, літні майданчики кафе та ресторанів. Також дозволять роботу кав'ярень із обслуговуванням на виніс, магазинів, що знаходяться в окремих приміщеннях та продають непродовольчі товари, магазинів дитячого одягу та взуття, адвокатських та нотаріальних контор, музеїв, стоматологій, сервісів побутової техніки, а також залів для тренувань з командних видів спорту на закритих базах. "Буде обов'язкова термометрія співробітників та відвідувачів усіх цих закладів, дотримання соціальної дистанції, масковий режим. Дотримання карантинних умов контролюватиме місцева влада, яка зможе обмежити роботу закладів", — зазначив Віталій Федорів. Чи відбудеться послаблення карантину на Прикарпатті, стане відомо згодом. Очільник облдержадміністрації наголосив: "У нас ситуація може бути дещо іншою, оскільки мова йде про адаптивний карантин. Рішення буде прийматися обласною комісією з ТЕБ і НС ближче до 11 травня. Якщо будуть фіксуватися нові випадки захворювання та збільшення летальності, карантинні обмеження в області продовжать".

11:08 06.05.2020

ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО: МАТЕЇВЕЦЬКА ОТГ

ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО: МАТЕЇВЕЦЬКА ОТГ

 В Україні стартував проєкт «Велике будівництво». Він передбачає спорудження необхідних об’єктів інфраструктури по всій Україні. Загалом у державі планують збудувати 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень у лікарнях. Також йдеться про ремонти доріг біля них. Проєкт втілюватиметься на кошти державного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), частково його фінансуватимуть з місцевих бюджетів.  До переліку об’єктів «Великого будівництва» на Прикарпатті увійшло п’ять навчальних закладів – три школи і два ліцеї. Їх не будуватимуть з нуля – мова йде про капітальні ремонти, добудови та впровадження енергоефективності. Зокрема,  Замулинецький НВК Матеївецької ОТГ, в який входять школа та садок, чекає капітальний ремонт та впровадження енергозбереження за 7,5 мільйона.

10:40 05.05.2020

НА ПРИКАРПАТТІ БУДЕ 61 ОТГ

НА ПРИКАРПАТТІ БУДЕ 61 ОТГ

Уряд затвердив перспективний план формування територій громад Івано-Франківської області, відповідно до якого на Прикарпатті буде 61 ОТГ.  «Над створенням перспективних планів громад працювали Міністерство, профільний комітет Верховної Ради України, облдержадміністрації, народні депутати від округів та експерти. Перспективні плани мають забезпечити формування таких спроможних громад, які будуть здатні надавати населенню якісні адміністративні та інші послуги, а отже територіальні громади матимуть більші можливості для свого розвитку», – прокоментував проєкти розпоряджень міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

21:25 22.04.2020

Любомир Веселовський: МИ ВИЙДЕМО З ВИПРОБУВАНЬ СИЛЬНІШИМИ

Любомир Веселовський: МИ ВИЙДЕМО З ВИПРОБУВАНЬ СИЛЬНІШИМИ

Як працює місцеве самоврядування в карантинних умовах,розповідає заступник голови Матеївецької ОТГ Любомир Веселовський: - У нашій громаді чітко налагоджено облік краян, які прибувають додому з-за кордону. Старости щодня надають списки, разом із первинкою контролюємо людей, які прибули, за їхньою самоізоляцією.

11:15 20.04.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь