A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт. Матеївецька сільська рада
e-mail: mateivoth@ukr.net	   тел. (03433) 9-21-97          графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

Заходи культури

З Україною в серці

          День незалежності України – головне державне свято України, що відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України.

08:53:11 10.08.2021

Творча зустріч з представниками Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття

10.06.2021року працівники відділу культурно-просвітницької роботи Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття провели творчу зустріч з працівниками клубних закладів Матеївецької територіальної громади на території якої діє 15 клубних закладів. Ознайомились з роботою шести закладів – Будинків культури сіл: Матеївці, Замулинці, клубів сіл: Тростянка, Ганнів, Гуцулівка, Семаківці. Зустріч відбувалася з метою вивчення роботи клубних закладів в умовах децентралізації, надання методичної та практичної допомоги, змістовного наповнення традиційних функцій культурно-просвітницької, суспільно-громадської, організаційно-методичної, консультативно-дорадчої роботи. Сприяли проведенню творчої зустрічі та брали участь у ній – голова Матеївецької сільської ради ТГ – Веселовський Любомир Михайлович, заступник голови – Багайлюк Володимир Ярославович , начальник відділу освіти, молоді та спорту, культури – Головань Світлана Мирославівна, методист з питань культури – Тарновецька Галина Іванівна. Під час проведення професійного діалогу на тему «Місцева громада та сучасна клубна установа: шляхи і методи ефективної взаємодії» учасники зустрічі висловили побажання максимального збереження клубних і бібліотечних закладів, як культурно-просвітницьких, інформаційних та дозвіллєвих центрів кожної громади, усно домовились укласти угоду про творчу співпрацю НМЦК і ТП з МатеївецькоюТГ.

13:22:50 14.06.2021

Свято зрілості і свято розставання – майбутнього прекрасна світла мить

           31 травня 2021 року в Матеївецькій дитячій  школі мистецтв відбувся випускний вечір. 5 учнів  отримали свідоцтва про закінчення навчального закладу. З привітаннями до випускників, викладачів та батьків звернувся  сільський голова  Любомир Веселовський, який зазначив, що Матеївецька дитяча школа мистецтв посідає гідне місце серед  шкіл естетичного виховання області. Тут працюють викладачі-професіонали. Це доводять їхні вихованці, своїми знаннями та вміннями.

14:25:41 03.06.2021

Подорож до Країни Дитинства

  1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Адже діти – це цвіт Землі, майбутнє нашої Української держави і кожного з нас, найдорожчий наш скарб, безмежна радість і щастя. Вони надихають, спонукають до нових досягнень, повертають віру в щасливе життя українського народу.    1 червня закладами культури нашої громади було проведено ряд розважально-ігрових програм, конкурсів малюнків.      А у бібліотеці с. Матеївці відбулася зустріч «Відкриваємо нові імена». Діти ознайомилися з творчістю нашої землячки, поетеси Ганни Сав’юк.     Тож, підтримуймо паростки талантів синів та доньок, виховуймо гідну еліту для своєї держави, та головне – всі побажаймо нашим дітям миру в їх долоньках, усмішки в очах, щоб радість їх шлях осявала, надію і віру у серце вселяла, здоров’я міцного та сонечка ясного, неба блакитного та долі прекрасної.

10:31:16 02.06.2021

Маленькі здобутки дитячої школи мистецтв

   23 травня 2021 року на базі Брошнів –Осадської дитячої школи мистецтв імені Володимира Івасюка відбувся ХХ обласний відкритий дитячий фестиваль-конкурс української естрадної пісні «Водограй», присвячений пам’яті українського композитора, поета Володимира Івасюка.

14:29:45 28.05.2021

Маленьким модникам

   Сьогодні такий вид рукоділля, як валяння з вовни, набуває неабиякої популярності. До того ж приносить ще й користь - розвиває старанність, акуратність і фантазію.

14:32:47 24.05.2021

Василь Стефаник – сила справжнього таланту

Весело витинає скрипка, дрібненько сміються цимбали, голосно їм потакує бас… Музика ходить від хати до хати, стрічається долами з доброю піснею, і вже вони здіймаються в парі понад  русівські горби, легкі і чисті, мов маленькі діти в білих сорочечках. Саме тут, у Русові, що на Снятинщині  14 травня 1871 року народився новеліст світової слави Василь Стефаник.

13:55:21 17.05.2021

Пам’ять заради майбутнього

Минуло 76 років відтоді, як закінчилася найкривавіша в історії людства війна. Кожне життя безцінне. Убивство людьми одне одного ніколи не може бути виправдане!!! «Смерть мільйонів — це лише статистика, а смерть кожної людини з цього мільйону — трагедія».    22 червня 1945 року… Того пам’ятного літнього ранку рожевий світанок пив росу із трав і замріяно слухав останні звуки гармоніки в сільському клубі. Випускники 1941 танцювали свій останній шкільний вальс. Через декілька хвилин, рівно о 4 годині ранку, їх поглинув кривавий вихор Другої Світової війни, яка тривала 1418 днів і ночей.    На території України війна не припинялася 1225 днів і ночей — з 22 червня 1941 р.  до 28 жовтня 1944 р. По всій території України точилися кровопролитні бої, більш ніж у 100 населених пунктах бої були особливо запеклими. Саме в Україні вирішувалася доля Другої світової війни  в Європі.    Високу ціну заплатила Україна за Перемогу та визволення Європи від фашизму. А ще слід додати мільйони інвалідів, удів, сиріт, скалічені людські душі, зламані долі...   Щоб вшанувати мужність нашого народу, заклади культури спільно з духовенством, закладами загальної середньої освіти провели години пам’яті, години-реквієми «Не загасити пам’яті вогонь».

13:49:30 17.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь